”Här är vi sams, hur svårt kan det då vara i andra situationer?”

NYHETER

Olika-skylten i kollektivtrafiken fick Jaana att tänka till

1 av 4 | Foto: Skylten som hyllar mångfald har gillats av många Facebookanvändare.

Nya skyltar i Göteborgs kollektivtrafik uppmärksammar människors olikheter. Efter att Jaana Karppinen lagt upp en bild av skylten på Facebook har den gillats av många.

– Texten fick mig att tänka till. Att det kan vara både svettigt, trångt och mycket liv i en spårvagn, men vi kommer alla överens oavsett och accepterar varandra, säger hon till Aftonbladet.

När Jaana Karppinen åkte spårvagn i Göteborg på lördagen la hon märke till en ny skylt med avsändare Västtrafik.

– Jag kände att den var passande i dagens samhälle, att vi människor är olika och kan ändå vara sams och åka i samma spårvagn.

På söndagen la hon upp en bild av skylten i en stor Facebookgrupp och fick snabbt respons.

– Mina tankar började spinna på om att det kan vara både svettigt, trångt och mycket liv i en spårvagn... men vi kommer alla överens oavsett och accepterar varandra. Hur kan det vara så svårt i andra situationer? Så jag la upp bilden för att jag vill få folk att se positivt på våra olikheter och nåt att tänka på i vardagen.

”Vi är lika men ändå olika”

Skyltarna är illustrerade med piktogram av olika människor och texten förstärker bilderna:

”Vi är från olika länder. Tror på olika gudar. Har olika kroppar. Olika yrken. Och blir kära i olika människor. Men här sitter vi allihopa på samma vagn. Tack för att du reser tillsammans!”
 

Foto: Foto: Pressbild

De är uppsatta i samband med West Pride som börjar den 8 juni och har som syfte att enligt Marie Fall, informatör vid Västtrafik, visa att alla är välkomna.

– Vi tar ställning för mångfald och tolerans i samhället. Vi vill väcka tankar och funderingar och bjuda in till samtal och debatt om mångfald, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är självklart att alla ska känna sig välkomna till kollektivtrafiken, men det tål att upprepas. Det är viktigt med mångfaldsarbete. Vi ställer oss bakom Pridefestivalens värderingar som är alla människors lika värde och ett öppet och tolerant samhälle.

Följ oss på Facebook