– Vad tycker väljarna själva?

avPer Bjurman

Christine Pedeman och resten av personerna som svarat på enkäten, från vänster följer i tur och ordning de som svarar under Christine här nedan.

Vi gick ut på Manhattan och ställde frågan: Hur hoppas du att kongressens representanthus röstar i dag, ja eller nej?

Christine Pedeman, 42, författare:

– Ja. Jag hör själv till dem som saknar försäkring. Det är för dyrt, så jag brukar gå till doktorn när jag är utomlands. Förhoppningsvis kan det bli en ändring nu.

Nancy Anderson, 45, investmentbankir:

– Nej. Jag är alltid ­misstänksam när staten tar över och driver verksamheter. Det blir alltid dyrt och dåligt.

Ava Day, 50, konstnär:

– Ja. Högerkraft­erna i det här landet har skrämt upp folk och många är nu rädda för ­socialism. Självklart borde vi ha allmän sjukförsäkring, men det här är bättre än ingenting.

Gary Polakowski, 51, posttjänsteman:

– Nej. Vi vet för lite vad som finns gömt i den här flera tusen sidor långa propositionen.

Kevin Leary, 51, kock:

– Ja. Jag tycker att det är dags att det sker en förändring, så att alla kan få råd att skaffa sig riktig sjukförsäkring. Det är inte bra som det är nu.

Paul Parker, 34, informatör:

– Ja. Jag hoppas ­verkligen att de lyckas rösta igen. Det är dags att fler får råd att skaffa sjukförsäkring. Jag tror kostnaderna blir högre om man INTE genomför reformen.

Mike Fried, 28, försäkringstjänsteman:

– Nej. Jag röstade på Obama, men det här förslaget är inte bra. Skatterna kommer att höjas och försäkringspremierna bli dyrare.

Edgar Alvera, 44, labassistent:

– Nej. Allting staten ­driver går dåligt i det här landet och likadant kommer det att bli med sjukvården. Dess­utom är det för dyrt, det blir ett hårt slag mot våra redan ansträngda finanser.

Asha Abdul, 34, sjuksköterska:

– Ja. Någonting behöver göras. Vi kan inte fortsätta som vi har det nu. För många har helt enkelt inte råd med sjukvård.

Kim Morskine, 18, studerande:

– Ja. Som ung skulle man ju ­gärna se att det fanns bättre, ­billigare ­hälsovård i det här landet.