De fick inte rösta

NYHETER

Det handlar om rekordsmå marginaler. Och då är varje röst guld värd.

Här är några av dem som inte fick rösta – för att deras namn redan var kryssade.

Leopold Landström, 40, Stockholm:

– Det är frustrerande att veta att det är så jämnt och att min röst kanske hade kunnat göra skillnad. Sedan är det obehagligt att någon annan lagt en röst i mitt namn. Den rösten kan ha varit på Sverigedemokraterna.

Roumanatou Inoussa, 28, Flemingsberg:

– Jag känner stor besvikelse eftersom jag hade sett fram emot att få lägga min röst. Jag tror personligen att det sker fusk, annars förstår jag inte att det här kan hända.

Therese Lundin, 28, Enköping:

– Jag är så förbannad och ledsen. Det är jobbigt att inte få vara med. Jag tycker att Valmyndigheten bor- de reagera och införa ett bättre system.

Anja Steffner, 49, Järfälla:

– Det känns som att jag har blivit fråntagen min medborgerliga rätt. Hur kan det här hända i Sverige 2010? Valmyndigheten skyller på den mänskliga faktorn, men enligt mig beror det på stenåldersmetoder.

Daniel Hwass, 26, Sollentuna:

– Man blir upprörd. Det känns som att det är en grundläggande rättighet att få rösta. Man blir ännu mer irriterad när det visat sig att det hänger på varje röst och hur mycket bestämmanderätt SD ska få.

Nicklaus Lindqvist, 40, Lerum:

– Jag är jäkligt upprörd. Det är tråkigt att inte få vara med och göra sin röst hörd. Tänk om det är så att det faller på målsnöret och att min röst hade kunnat göra skillnad.

Matildha Anderzen, 18, Vårgårda:

– Jag var väldigt väl förberedd eftersom jag skulle rösta för första gången. När jag sedan inte fick rösta blev jag fruktansvärt besviken och arg. Jag har skickat ett mejl till Fredrik Reinfeldt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Valet 2010