Knarkliga leddes av kaffedrottning

NYHETER

Hon fick unga modeller att smuggla kokain

LONDON. Knarkligan leddes av en före detta skönhetsdrottning.

Hon övertalade unga modelltjejer att smuggla kokain.

Nu är hon gripen – efter fem månader på flykt.

Foto: SKÖNHETSMISSEN Angie Sanclemente Valencia, 30, greps i Buenos Aires efter nästan ett halvår på flykt. Hon hävdar att hon är oskyldig.

Angie Sanclemente Valencia, 30, blev utsedd till Colombias kaffedrottning i en lokal skönhetstävling 2000. Men strax efteråt tvingades hon lämna ifrån sig kronan, då det kom fram att hon var gift. Något som bröt mot tävlingsreglerna.

I stället valde Angie Sanclemente Valencia en karriär som drogdrottning. Hon ledde en liga som övertalade unga vackra tjejer att smuggla kokain från Sydamerika till Mexiko och Europa, skriver Toronto Sun.

Stoppad av polisen

Det hela uppdagades i december när polisen i Buenos Aires stoppade en 21-årig argentinsk kvinna som försökte smuggla 55 kilo kokain. Det ledde till att sex personer ur ligan greps och alla pekade ut den forna kaffedrottningen som en av ledarna. Efter att ha varit på flykt i nära ett halvår greps till slut Angie Sanclemente Valencia i Buenos Aires i helgen.

Argentinsk media döpte henne snabbt till ”Narco queen”. Men själv bedyrar hon sin oskuld.

– Jag känner ångest och desperation. Jag är väldigt ledsen över att folket i Argentina har behandlat mig så dåligt. Jag förtjänar inte det här, säger Angie Sanclemente Valencia till den colombianska tidningen El Tiempo.

”En komplott”

Även hennes mamma Jeannette Valencia är övertygad om att dottern är felaktigt utpekad.

– Hon är ingen drogsmugglare och inte heller en kokaindrottning. Det hela är en komplott och hon kommer bevisa att hon är oskyldig, sa hon till reportrar efter gripandet.