14.00 på söndag: Nytt krismöte för S

Nytt möte efter hård kritik i går

Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin.
Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin.

Mona Sahlin har kallat till nytt krismöte.

I morgon klockan 14.00 träffas landets socialdemokratiska distriktsordförandena vid partihögkvarteret.

– Vi har fått en tid då vi ska vara i Stockholm, säger Monica Haider, distriktsordförande i Kronoberg.

Under fredagen höll Mona Sahlin två stycken krismöten med samtliga 26 distriktsordförandena – över telefon. Enligt initierade källor inom partiet visade då flera deltagare öppet sin irritation. De var irriterade över att Sahlin inte hållit sig till ursprungsplanen då hon i onsdags uppmanade partistyrelsen och verkställande utskottet, VU, att ställa sina platser till förfogande.

Nytt krismöte

Nu har partiledaren kallat till extrainsatt krismöte på söndag. Klockan 14.00 har Sahlin kallat de 26 disktriktsordförandena till partiets högkvarter i Stockholm.

– Vi har fått en tid då vi ska vara i Stockholm. Kallelsen kommer från Mona, säger Monica Haider, distriktsordförande i Kronoberg, till Aftonbladet.

Vid mötet kommer också det verkställande utskottet, VU, att medverka. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska VU träffas enskilt under söndagsförmiddagen innan krismötet.

Bestämdes i fredags

Att det skulle bli ett extrainsatt möte under söndagen bestämdes redan under telefonkonferensen i fredags.

– Jag tyckte det var ett bra telefonmöte vi hade i fredags. Men det finns en poäng med att träffas fysiskt och se varandra i ögonen. Det är ibland en underskattad form i dess teknikens tidevarv, säger Kenneth G Forslund, distriktsordförande i Bohuslän.

Enligt Kenneth G Forslund finns ingen tydlig agenda med söndagens möte.

– Nej, det vet vi nog inte förrän efteråt. Det finns ingen dagordning utan vi ska bara träffas och prata. Det går ju fort nu och det kan vara en poäng med att faktiskt ses fysiskt, säger han till Aftonbladet.

"Kaos utan dess like"

Under fredagen rådde febril verksamhet hos Socialdemokraterna, och det var också då som inbjudningar till det extrainsatta mötet gick ut.

– Det är ett kaos utan dess like här, sa en initierad källa på Socialdemokraternas högkvarter till Aftonbladet i går.

Publisert: