Här blir det bäst helgväder

Foto: KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
NYHETER

Tålamod och lite fantasi, bra egenskaper när helgvädret ser halvdassigt ut.

Men fram mot nästa helg bultar finvädret på dörren.

– Denna helg får man fira morsan, säger Johan Groth, meteorolog Storm.

Det kommer inte att bli något hejdundrande badväder under helgen. Men kan man lägga ribban lite lägre och kanske nöja sig med grillning, boule eller promenader ser det riktigt bra ut.

Utmärkt alternativ

Finast blir det i delar av Götaland där det finns hyfsade solchanser med temperaturer kring 20 grader. I Svealand väntar ostadigare väder, med en del åska i de östra delarna och även regn. Även söndagen ser halvklen ut. Svealand och sydligaste Norrland får dock runt 17-18 grader. Johan Groth, meteorolog på Storm, menar att man får rikta in sig på att fira mors vedermödor istället för att sola.

– Hela landet får mycket moln på söndag. Man får nog fira sin mor istället då, säger Johan Groth.

Snart högtryck

Men från och med måndag börjar vädergudarna äntligen att göra rätt för sig. Ett regnområde drar vidare och det blir en hel del goda solchanser med 15-20 grader över i stort sett hela landet. Tisdagen ser ungefär likadan ut. Och fram mot helgen och nationaldagsfirandet på söndag börjar det verkligen att hända saker på väderfronten, stora delar av Sverige kan få 20-25 grader.

– Prognoserna är lite osäkra, men enligt en prognos växer en högtrycksrygg till sig över nästa helg. Fredag och lördag ser riktigt bra ut med stora solchanser över hela Götaland, Svealand och delar av Norrland, säger Johan Groth.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder