Telias digital-tv utslagen

NYHETER

Om din box fungerar: starta inte om den

Telia har för närvarande stora problem med sin digital-tv.

Om du har en fungerande Telia-box hemma så starta inte om den.

Teliakunder som slog på sin tv i dag möttes av uppmaningen att starta om digital-tv-boxen eftersom den behövde uppdateras.

Men då slutade boxen att fungera.

Telias kundtjänst är nedringd och den som försöker komma fram möts av meddelandet ”Det är många som ringer just nu. Vi kan inte ta emot ditt samtal.”

På Twitter varnar Telias kundtjänst från att uppdatera boxen:

– Starta inte om boxen tills vidare!

Beror på felutskick

Felet beror på att Telia av misstag skickat ut uppdateringen till alldeles för många kunder samtidigt. Därför har det blivit lång kö i Telias system och under den tiden fungerar inte boxen.

– Normalt skickar vi ut en sådan här uppdatering etappvis till några kunder i taget. Nu har det gått ut till samtliga kunder och därför är det problem, säger Irene Krohn vid Telias presstjänst.

Vad ska man göra för att det ska fungera?

– Man måste starta om boxen igen. Men eftersom det är så många som har gjort det nu är det bäst att vänta till lite senare?

Hur länge då?

– Det är svårt att svara på, men senare i kväll.

Så problemen kommer lösas under kvällen?

– Ja det hoppas jag verkligen.

Mängder av arga Teliakunder hört av sig till Aftonbladet och berättat irritationen över att inte kunna se nyheter, tv-serier och fotboll. På Telias internetforum var det också stor irritation och många användare hotade att säga upp sina abonnemang om problemen fortsatte.

En del användare berättar för Aftonbladet att deras boxar börjat fungera igen efter ytterligare några omstarter, medan andra inte får liv i sina vad de än gör.

Telia har omkring en halv miljon digital-tv-kunder.