Nyheter

Plura Jonsson gripen för narkotikabrott

Av: 

Kerstin Danielson

Linda Hjertén

Jessica Balksjö

NYHETER

"En rejäl dumhet som jag ångrar djupt"

Plura Jonsson, 58, greps i Göteborg i går med kokain på sig.

Han misstänks nu för narkotikainnehav.

– Det känns som att det är dags att ta tjuren vid hornen, det är därför jag vill berätta, säger Plura Jonsson till Aftonbladet.

Eldkvarns sångare Plura Jonsson, 58, greps i går vid en knarkrazzia utförd av polisens gatulangningsgrupp i Göteborg. Polisen gjorde också en husrannsakan i hans hotellrum där han bodde inför en spelning i en kyrka i kväll.

Kokainet var förpackat på ett sätt som fick polisen att misstänka att han sålt narkotikan vidare men i nuläget misstänks han inte för överlåtelse.

– Det är ju alltid tråkigt när det är en just en känd artist som åker dit för brott som detta. De är ju ändå någon slags förebild, säger kommissarie Bertil Claesson till Aftonbladet.

"Dum fyllegrej"

Plura har inte hymlat med att han tidigare haft problem med droger och rock'n'roll-livet. I sin mycket självutlämnande bok ”Resa genom ensamheten – svart blogg och det ljuva livet” berättade han om 37 år som sångare, gitarrist och låtskrivare i Eldkvarn, både de mörka och ljusa stunderna.

Plura Jonsson säger nu att han ångrar sig djupt:

– Hur jag än vrider och vänder på det här så är det mitt ansvar. En dum fyllegrej som jag på flera sätt får sota för. Men jag vill jag ändå – om inte annat för mig själv – betona att det här med kokainet var en engångshändelse, som inte ska inträffa i mitt liv men som ändå gjorde det.

Testade positivt

Plura Jonsson hade omkring fyra gram kokain på sig när han greps. Han greps tillsammans med en annan person i musikbranschen, men den personen är inte musiker.

Han testade positivt för kokain och erkände direkt.

– För oss är det ju erkänt och klart. Han har medgett innehav och i nuläget ser det inte ut att bli tal om någon annan rubricering. Troligtvis kommer han att få ett strafföreläggande, säger Claesson.

Plura släpptes i går kväll efter ett beslut från jouråklagaren.

–  Det här vill jag bara glömma. Jag blev full och allt blev fel. Fel möte, fel tillfälle, fel omständigheter.

Böter eller fängelse

För Aftonbladet bekräftar han att det är han som är den gripne artisten.

– Det känns som att det är dags att ta tjuren vid hornen, det är därför jag vill berätta, säger Plura Jonsson till Aftonbladet.

Den som fälls för narkotikabrottet av normalgraden döms till böter eller fängelse i högst tre år, skriver gp.se. Det beror på förfarandet, arten och mängden narkotika.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter