Misstänkt för mord i Högsbo kopplas till mordförsök

Mannen i 30-årsåldern som sitter häktad misstänkt för mordet på Eddie Svensson i mars häktats nu för ett mordförsök i samma område.

Brotten är snarlika och teknisk bevisning knyter honom till brottet uppger polisen.

– Det har varit en hypotes att det kan vara samma gärningsman. Nu har vi fått analysbesked som styrker den hypotesen, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg.

Mannen häktades i torsdags förra veckan misstänkt på sannolika skäl för mordförsöket på Riksdalergatan i Högsbo i Göteborg.

Mordförsöket inträffade 28 december förra året. Adresserna är bara några hundra meter ifrån varandra.

Mannen sitter sedan tidigare häktad för mordet på Eddie Svensson, 31, i mars.

– Det är teknisk bevisning som ligger till grund för de nya misstankarna. Med tanke på att tillvägagångssätten varit snarlika och brottsplatserna ligger nära varandra har det varit en hypotes att det kan vara samma gärningsman. Nu har vi fått analysbesked som styrker den hypotesen, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg i ett uttalande.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att den misstänkte kände brottsoffret. Den häktade mannen är sedan tidigare dömd för liknande brott – bland annat ett överfall av en äldre kvinna 2010. Då följde han efter en kvinna när hon var på väg in i sin lägenhet, överföll henne och knivskar henne i bakhuvudet.

Publisert:

LÄS VIDARE