Ministern måste ta tag i idrottsfrågan

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Röshammar: Idrottspolitiken är ett skämt

Idrottens plats i det politiska Sverige i dag är ett skämt.

Det finns visserligen en idrottsminister men hon har också kulturen på sitt bord.

Martin Röshammar Sportchef på Punkt SE.
Martin Röshammar Sportchef på Punkt SE.

Ska jag vara ärlig så har Lena Adelsohn Liljeroth fortfarande inte sagt varken bu eller bä i en enda viktig idrottspolitisk fråga. Men det handlar inte om politisk färg, för de tidigare socialdemokratiska regeringarna har varit lika otydliga och ointresserade.

Det jag vill är att Lena Adelsohn Liljeroth faktiskt listar upp vilka frågor hon tycker är viktiga, var hon står i dem och vad regeringen kan göra.

Det kan handla om supporterhuliganism och vem som ska bekosta, om toppade lag i allt yngre år, om Svenska Spels monopol som därmed ger idrotten väldigt mycket pengar, om staten ska vara med och betala nya och moderna arenor och om Public Service-tv borde vara tvungna att visa de stora mästerskapen. Det kan också handla om vilka idrotter som får ekonomiskt stöd, om hur vi ska få tjejer att fortsätta idrotta och inte lägga av alldeles för tidigt och ja, om bredd- kontra elitidrott.

Så kom igen Lena – säg något väsentligt – något som inte handlar om hur spännande det ska bli att åka till OS i Peking eller att det är roligt att gå på galor. Och du, förresten – är det okej att OS går i diktaturens Kina?

Publicerad: