Gör vårstädningen lite roligare genom att "leka med sej själv"

Publicerad:
Uppdaterad:

Kanske i korsett, stayups och svandunsdammvippa

Anna Birgitta Olofsdotter är 39 år, jävligt blond, författare, konstnär och vegetarisk kock. Hon bor vid Hornstull på Verkstadsgatan, sex våningar upp, nära gud.
Anna Birgitta Olofsdotter är 39 år, jävligt blond, författare, konstnär och vegetarisk kock. Hon bor vid Hornstull på Verkstadsgatan, sex våningar upp, nära gud.

Jag hatar att städa – och jag är verkligen en exhibitionist. Det får man ju inte vara. Det strider mot jantelagen. Så det brukar jag vara i smyg.

Det är väl inte riktigt vår ännu. Men ljuset har förändrats. Och solen värmer i lä mot väggar. Och det är samma visa varje år.

Man har lullat omkring och skvätt diverse oidentifierbart på kakel, väggar och skåpluckor i köket, stuvat undan små högar av böcker och annat i hörnen i vardagsrummet och ignorerat den förmodade sörjan under badkaret.

Allt i stearinljussken, och det vaga ljuset från ljusslingor.

Februarisolen är grymt uppiggande! Adrenalinet stiger och själva livet känns kärlekskrankt. Ända tills man vaknar till liv på riktigt och börjar upptäcka de där ludna skåpen, fönstren som knappt går att se igenom och smetiga handavtryck på samtliga dörrar och skåpluckor.

Då börjar det bli dags att plocka fram svandunsdammvippan.

Det är stor skillnad på hur det känns att vara människa under soliga dagar – och de dagar då molnen hjälper tyngdkraften neråt.

Under de här tunga dagarna kan man shoppa. Jag är underklädesfetisch med specialisering på korsetter.

Och i dag ska jag städa! Inte köpa korsetter. Jag hatar att städa! Och jag städar jämt eftersom jag är en hopplöst rörig människa som dessutom hatar röra. Komplext och svårhanterbart. Och jävligt irriterande. Speciellt då det finns de som har subventionerade städerskor, men inte jag, som verkligen skulle behöva!.

Om man har tråkighetsallergi så får man se till att leka med sej själv i trista sammanhang. Så nu ska jag gå och köpa en dunk vin. Skruva upp Bandit på högsta volym. Kränga på mej korsetten och stayupsen – och rocka loss i skiten!

Jag bor ju på sjätte våningen, nära gud, och har grannar i fönstren mittemot – och innan jag får anställning som en riktig showgirl – med en egen, sån stång, får jag leka med trästången mellan fönstren i stället.

Anna Birgitta Olofsdotter

Publicerad: