Höggs ner på julafton

NYHETER

Två män anhållna i morse

Foto: LETADE EFTER FLER SKADADE I NATT Ett tiotal män i 20-årsåldern deltog i ett våldsamt knivbråk nära Högdalens tunnelbanestation. En man hittades svårt skadad inne i tunnelbanehallen. En annan hittades vid parkeringen till Högdalshallen. Båda med knivhugg i ryggen. Foto: stig almqvist

Det blev en våldsam julaftonskväll i Stockholmstrakten.

I Högdalen skadades flera unga män allvarligt i ett vilt knivslagsmål.

Två personer sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök.

Mitt bland julfirare på väg hem inträffade knivbråket nära Högdalens tunnelbanestation i södra Stockholm.

– Vi vet inte om det startade i en lägenhet eller om det var i trapphuset men sen har de i alla fall delat på sig, säger Fredrik Eriksson, på länskommunikationscentralen i Stockholm.

Ett tiotal män i 20-årsåldern ska ha deltagit i bråket.

Blev huggna i ryggen

En knivskuren man hittades inne i hallen vid Högdalens tunnelbanestation. En annan man påträffades illa knivskuren vid parkeringen till Högdalshallen. Båda ska ha fått ett eller flera hugg i ryggen.

– De verkar ha jagat varandra kors och tvärs. Vi har fått larm från flera adresser och vi har hittat blodfläckar lite överallt så vi letar fortfarande efter fler knivskurna, säger Fredrik Eriksson.

Polisen inledde sent i natt en förundersökning om försök till mord. Tre personer har tagits in för förhör, och under juldagens morgon anhölls två, födda 1981 och 1989. Händelsen rubriceras som mordförsök, uppger Söderortspolisen.

De två unga männen är enligt polisen allvarligt skadade.

En tredje knivskuren tog sig själv till Huddinge sjukhus under natten. Under juldagen meddelade Huddinge sjukhus att männens skador inte är livshotande.

De tre männen vill inte samarbeta med polisen.

– Men vi har ganska mycket vittnesuppgifter att gå på, säger Fredrik Eriksson.