”Jag vet de som ligger sömnlösa”

Centerns riksdagsgrupp ajournerade möte om FRA-lagen

Centerns riksdagsgrupp tvekar om FRA-lagen. Hela gruppen höll ett flera timmar långt hemligt möte på måndagskvällen.

– Det är fler som har haft stora tveksamheter, men samtidigt har vi en inställning att vi ska hålla ihop gruppen, sa gruppledaren Roger Tiefensee till TT.

Fyra nej-röster behövs för att fälla förslaget. Folkpartiets Birgitta Ohlsson har sagt att hon kan komma att lägga en av dem. Även Centerns Annie Johansson och Fredrick Federley har tidigare sagt att de kan komma att rösta nej.

– Det är dem jag har högst tilltro till. De har hög integritet och har till stor del kommit in på väljarnas mandat, säger CUF:s ordförande Magnus Andersson om sina partikamrater till aftonbladet.se.

Tror på fyra modiga

På måndagskvällens möte skulle Johansson och Federley meddela sina beslut. Samtidigt skulle hela gruppen enas hur de skulle rösta. Men enligt TT ajournerades mötet utan att man kommit överens. Och ingen centerpartist som aftonbladet.se sökt, har hittills svarat i telefon efter mötet.

– Jag tror att de är tysta fram till diskussionen i riksdagen på tisdag. Men jag vet att många har blivit osäkra och jag tror vi kan få fram fyra modiga personer som vågar trycka på nej-knappen, säger Magnus Andersson.

Efter att ha pratat med många i partiet har han fått intrycket att flera har ändrat sig.

– Jag vet många som legat sömnlösa och funderat över det här beslutet.

Svävar på målet

Även i andra partier tycker han att opinionen har svängt.

– Carl Sigfrid i moderaterna svävar väldigt på målet när han får frågan vad han ska rösta. Jag tror att det blir väldigt svårt att hålla ihop den moderata gruppen.

Publisert: