Nyheter

Experterna om Chris nya jobb

avAnders Clark

"Folkets känslor för dollarmiljardärer är inte så bra"

1 av 2
Kritisk Ett litet karriärsbyte räddar inte Chris O'Neills image, enligt PR-experten Paul Ronge som tror att både Chris och Madeleine tappar folkets hjärtan när de lever lyxliv på Manhattan.

Fem dagar efter bröllopet med prinsessan Madeleine byter Chris O'Neill yrkesbana.

Men Aftonbladets experter låter sig inte imponeras.

– Det låter som att han vill fila sitt ganska skamfilade rykte, säger PR-experten Paul Ronge.

Foto: Peter Wixtröm
Räcker inte Paret förlorar svenskarnas hjärtan när de flyttar till Manhattan, menar PR-experten Paul Ronge.

Chris O'Neill lämnar den kritiserade hedgefond-branschen och ska börja investera i egna projekt under titeln "affärsängel". Båda karriärerna handlar om att se bra investeringar, men en affärsängel satsar pengar på projekt med framtiden för sig – hedgefonder kan lika gärna satsa på andras olycka, enligt börsanalytikern Mats Jonnerhag.

”Inte jättesnyggt”

– Klart att en affärsängel är bättre. Det är väl ett led i processen för att han ska bli lite mer rumsren när han gift in sig i det svenska kungahuset, säger Mats Jonnerhag som menar att det är en smutsig bransch Chris O'Neill vänder ryggen:

– Det är inte jättesnyggt att sitta i en hedgefond. De har spekulerat i att länder och valutor ska kollapsa, att Spanien ska gå under. Sen tjänar man pengar på det, säger Mats Jonnerhag.

”Ser ingen uppsida”

Även PR-experten Paul Ronge ser hellre "affärsängel" på Chris O'Neills visitkort. Trots det tror han aldrig att svenska folket kommer gilla Madeleines make:

– Jag skulle bli förvånad om han vill inleda en charmoffensiv med svenska folket. Svenska folkets känslor för dollarmiljardärer är inte så bra.

Vad ska Chris O'Neill göra för att vinna svenskarnas hjärtan då?

– Jag har svårt att se hur det kan gå när de sitter i USA. Det jag ser är att de tänker leva ett ganska anonymt och vanligt lyxliv på Manhattan. Då ser jag ingen uppsida med att försöka flörta med svenska folket. Det skulle nog krävas mer.