Nyheter

Lurade brandmän i fälla - sköt ihjäl två

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

62-årige ex-fången William Spengler satte fyr på ett hus och en bil - sedan la han sig i bakhåll med ett gevär.

När brandkåren kom till platsen öppnade han eld och dödade två män.

– Det var en fälla, säger polischefen Gerald Pickering.

Två andra brandmän som också blev träffade fick skador som krävde sjukhusvård. En polis som inte var i tjänst men som anslöt sig vid larmet blev också skadad av splitter från skotten.

Elden spreds till flera hus

Till följd av skottlossningen satte polisen in en insatsstyrka, ett så kallat SWAT-team, för att säkra området. 33 boende i området blev evakuerade med hjälp av pansarfordon.

Eldöverfallet ledde till att det tog flera timmar innan brandkårens släckningsarbete kunde fortsätta. Eldsvådan spred sig under tiden till ytterligare tre villor.

Tidigare dömd för dråp

Skytten William Spengler hittades senare död en bit från platsen. Han misstänks ha tagit sitt eget liv genom att skjuta sig själv i huvudet. Han hade tidigare avtjänat 17 års fängelse för dråp, efter att ha slagit ihjäl en 92-årig släkting med en hammare 1980, uppger nyhetsbyrån AP.

Tre villor blev helt utbrända efter branden, ytterligare tre hus blev brandskadade.

Andrew Cuomo, guvernör i New York beskrev händelsen som ett "sinnessjukt våldsdåd".

– Frivilliga brandmän och poliser skadades och två av dem togs ifrån oss när de gjorde sitt jobb, sa han i ett uttalande.

Tredje skottdådet på kort tid

Webster, som är en förort till staden Rochester, ligger i Monroe county i staten New York. Staden har drygt 40 000 invånare.

Gårdagens skottlossning i Webster i staten New York är den tredje i USA på kort tid. För drygt tio dagar sedan sköt Adam Lanza ihjäl sin mamma och sedan 26 barn och lärare på Sandy Hook Elementary School i Connecticut.

I fredags sköt en beväpnad man i Pennsylvania först tre personer och sedan sig själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud till någon du tycker om - välj bukett och beställ här.

Interflora

Publisert: