Mediechef och mäklare misstänkta i växande kopplerihärva

avRichard Aschberg, Josefin Sköld

Foto: JOHAN SÖDERLUND
Karlbergs station.

En hög mediechef och en framgångsrik mäklare misstänks för sexbrott mot barn.

Männen tros ingå i ett kopplerinätverk som nu nystas upp av polisen.

– Jag var bara ute för att köpa blöjor till mina barn, ska mediechefen ha sagt när han greps.

Mannen i 30-årsåldern har arbetat som chef på flera stora mediebolag i Sverige.

En kväll i slutet av april hade han bestämt möte med en 14-årig flicka vid Karlbergs station i centrala Stockholm. I utbyte mot att han satte henne i kontakt med sexkunder, ville han ha "gratis" sex med flickan, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Allt ska framgå av sms-konversationer i mobiltelefoner som beslagtagits av polisen.

Men i stället för att möta mannen vid stationen uppges 14-åringen ha polisen. När patrullen kom dit ska mannen ha förklarat att han var ute för att köpa blöjor till sina barn. I hans ficka uppges polisen ha hittat flera kondomer.

Datorn avslöjar fler sexköpare

Mediechefen, som tidigare förekommit i en anmälan om våldtäkt, frihetsberövades först men är nu satt på fri fot – misstänkt för koppleri och försök till köp av sexuell tjänst av barn.

– Jag kan inte kommentera något på grund av förundersökningssekretessen, men jag kan säga så mycket som att utredningen fortsätter, säger åklagare Alexandra Bopp.

I mediechefens dator ska polisen ha hittat uppgifter som tyder på att han förmedlar sexuella kontakter med flera minderåriga. Där fanns även information om fler sexköpare, erfar Aftonbladet.

Grep mäklare på kontor

Kort efteråt hämtades en väletablerad mäklare i 40-årsåldern in till förhör. Han är nu misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst av barn. Mäklaren är tidigare dömd i tingsrätten för våldtäkt på en nioåring, men friades senare i hovrätten på grund av bristande bevis. I tingsrättsdomen framgår att mäklaren hade ett tiotal barnporrbilder i sin dator.

– Han är delgiven misstanke, men har inte varit frihetsberövad, säger Bopp.

Enligt uppgift till Aftonbladet fortsätter polisen sina undersökningar av mannens dator och mobiltelefon.

– Den här kopplerihärvan riskerar att växa ordentligt, säger en källa.

Aftonbladet har varit i kontakt med en förälder till den utsatta flickan som bekräftar uppgifterna. Mediechefen och mäklaren har inte gått att nå för en kommentar.