Nyheter

Kvinnligt dna på Bostonbomberna

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Tamerlan Tsarnajevs hustru har lämnat prov till FBI som jagar medhjälpare till terrordådet

Kvinnligt dna har hittats på minst en av tryckkokarbomberna som exploderade vid Boston Marathon.

Nu har FBI tagit prover från änkan till den döde Tamerlan Tsarnajev som misstänks för terrordåden, skriver Wall Street Journal.

Tamerlan Tsarnajev, 26, dog och hans yngre bror Dzjochar skadades efter den massiva polisjakten på Bostonbombarna. De anklagas för att ligga bakom terrorattentatet mot Boston Marathon där hundratals personer skadades och tre människor dog, bland annat en åttaårig pojke.

Nu utreder FBI om fler kan ha varit inblandade i att bygga bomberna.

På en av tryckkokarna som förvandlades till en dödlig bomb har det hittats kvinnligt dna, skriver Wall Street Journal.

FBI var under måndagen hos Katherine Russel, 26-åringens änka, för att samla in dna-prov för att se om det matchar de bevis som hittats på bomben, uppger källor till tidningen.

FBI lämnade änkans nuvarande bostad med flera påsar med bevis, enligt AP.

Hon uppges vara en av ett dussintal personer som utrederna hör för att försöka ta reda på om de misstänkta bröderna Tsarnajev har haft medhjälpare.

Källor inom utredningen påpekar också att det kan finnas många tänkbara förklaringar till hur det dna-bevisen har hamnat på tryckkokaren.

Enligt Wall Street Journal kan det bland annat ha kommit från någon i en butik där Bostonbombarna köpt material till sina hemmagjorda massförstörelsevapen.

19-årige Dzjochar Tsarnajev, som anklagas för att ha kört ihjäl sin äldre bror, flyttades i förra veckan till fängelse och riskerar att dömas till döden.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert: