Tredje hål planeras i rasgruva

NYHETER

Trots upprepade motgångar hoppas räddningsmanskapet fortfarande att kunna undsätta sex gruvarbetare som är instängda i en gruva i Huntington, Utah efter ett ras.

Inget tecken på liv har hittats nere i gruvan trots att två hål borrats och en kamera skickats ned.

– Man kunde inte se så mycket. Det droppade vatten där nere. Det var mörkt, beskrev lokalpolitikern Julie Jones det kameran sett.

Kameran kunde dock konstatera att det finns tillräckligt med utrymmen trots raset i gruvan för att arbetarna ska kunna vara vid liv.

Räddningsmanskapet berättade att de inte fått något svar när de med hjälp av borren gång på gång knackat signaler till de instängda.

– Gruvarbetarna ska vara utbildade att svara på knackningarna för att visa att de är där. Det borde de gjort om de lever, sade räddningsarbetaren Mike Glasson.

– Vi var hoppfulla och är ärligt talat besvikna att vi inte fick svar.

Räddningsstyrkor fortsätter att gräva sig fram genom en tunnel mot de instängda. De har kommit omkring 200 meter in i den 700 meter långa tunneln.

Men eftersom det tar sådan tid planeras nu ett tredje smalare hål in till olycksplatsen. Det ska bli 23 centimeter i diameter, tillräckligt för att skicka ner mat och vatten.

Ingenting har hörts från de sex männen sedan raset i måndags i gruvan som ligger i ett bergsområde omkring 20 mil sydost om Salt Lake City.

Tidigare:

TT-AFP