"Jag vill inte kalla oss dj:er"

Foto: Cd-skivor eller vinyl när författaren Jonas Hassen Khemiri spelar skivor? Cd-skivor. Foto: Scanpix
NYHETER

Prisade författaren Jonas Hassen Khemiri har en förkärlek för hiphopartisten Nas. Kan det bli vad som kommer ur högtalarna när han spelar skivor på Debasers uteservering?

Han kallades Walkman eftersom han alltid gick med hörlurar. Nu har det blivit dags för författaren Jonas Hassen Khemiri att låta andra ta del av hans personliga låtval. Fredagen den 10 augusti spelar han skivor tillsammans med vännen Mohamed Elabed på Debasers uteservering.

Vad kommer vi få höra?

- I början av kvällen blir det antagligen skivor vi är stolta ägare till, senare sådant vi skäms över att vi har. Vi ska ju spela i timtal, från fem till ett.

- Överlag blir det betoning på hiphop. Mohamed spelar alltid för mycket Biggie medan jag har en förkärlek för Nas. Därför har vi bestämt att vi bara får spela en låt var från deras album. Jag kan lova att vi inte kommer hålla det löftet.

Händer det ofta att ni spelar skivor tillsammans?

- Det har hänt några gånger, men då som en kul grej i vänskapssammanhang. Jag vill definitivt inte kalla oss dj:er. Vi är nog snarare de där jobbiga killarna på festen som vill spela sina favoritskivor.

Så inga dj-namn i åtanke?

- Nja, vi har haft en del skämtnamn uppe på förslag. Jag gillar ju ordhumor. Ett tag var vi inne på temat sällskapsspel och då funderade vi på namnet Monopolarna.

Vad skulle det namnet säga om den musik ni spelar?

- Att vi spelar monopolistisk musik och har dålig efterfesthumor när klockan är halv sju på morgonen. Men något sådant blir det inte på Debaser. Då blir det Svanenmärkt musik.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Jonas Hassen Khemiri

Läs mer - Min Skivsamling Debaser Slussen 10/8