Allt om Stockholm ökar mest på nätet

NYHETER

Allt om Stockholms besök ökade mest av alla sajter under 2006.

Det visar Ekonominyheternas undersökning.

– Det är ju väldigt, väldigt roligt, säger Johan Söderlund som är redaktionschef för sajten till aftonbladet.se.

I genomsnitt ökade de svenska sajterna sitt besöksantal med knappt 20 procent under 2006.

Allt om Stockholm ökade hela 253,8 procent mer än snittet.

Sajten som guidar till nöje och krogliv i storstäderna, köptes förra året upp av Aftonbladet Nya Medier. Sedan dess har Allt om Stockholm haft en besöksutveckling utöver det vanliga.

– Det är ju dels Punkt SE som gör att vi kan vara så bra innehållsmässigt och vi kan sedan exponera det på aftonbladet.se och på det viset hitta publiken.

Vad är annars hemligheten bakom framgången?

– Vi har ett stort hjärta och engagemang. Vi vill ju verkligen inspirera folk till att ta del av stadens alla nöjen och vi ser det som vår uppgift. Sedan har vi satsat väldigt mycket på det redaktionella arbetet. En viktig del är inspirationen. Vi har en sökfunktion där man snabbt kan hitta nöjet, men vi är också ett nöjesmagasin med exempelvis vimmel som inspirerar folk till att ge sig ut i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Delaktiga besökare

”Allt om” har gjort en stor redaktionell satsning och finns nu inte bara i Stockholm. Redaktioner har startat upp i såväl Malmö som Göteborg.

– Redaktionerna driver på varandra. En idé föds exempelvis i Malmö och så sprids det vidare till de andra. Vi har bland annat letat efter "Sveriges bästa latte" och sedan kört samtidigt på alla sajterna, säger redaktionschef Johan Söderlund.

Vad ska ni göra framöver för att ytterligare vässa sajten?

– Vi kommer satsa på att besökarna ska själva bli mer delaktiga och kanske hjälpa varandra hitta rätt. Redan i dag skriver våra besökare recensioner men vi ska förbättra det på olika finurliga sätt.

Till sist – vad ska du själv göra i kväll när det är fredag?

– Det är fredag och alla ska ut. Ingen ska behöva sitta hemma en fredag. Flera kompisar har ringt och sagt "ska vi inte gå ut och göra något kul i kväll?" Jag får väl gå ut på sajten och kolla vad som passar bäst.

Susanna Vidlund, Aftonbladet