Vilken kommun har bäst slogan?

NYHETER

Rösta fram din favorit till seger

Kil, Storfors och Grums har alla slogans. Men vilken av Värmlands kommuner har den bästa?

Kan Picasso leda Kristinehamn till seger? Eller blir det Kil som är på rätt spår? Var med och rösta fram din favorit i aftonbladet.se:s slogantävling för värmlandskommunerna.

En del slogans har arbetats fram under lång tid, andra är splitter nya. I Torsby testar man i och med aftonbladet.se:s omröstning en ny slogan, nämligen "Vi har säsong året om".

– Jag kom på den förra veckan, du får gärna testa om den funkar, säger Annette Lauritzen Karlsson, informationsansvarig i Torsby kommun.

"Stortrivs i Storfors" är en långkörare som funnits i några år. Den togs fram för att spegla hela kommunen, inte bara för att fokusera på en sak.

– Vi är en så liten kommun, så det vi har att marknadsföra oss med är trivselfaktorn. Vi är naturnära och har närhet människor emellan, säger Birgitta Haglund, informationschef i Storfors kommun.

Tre som inte har slogans

Bland Värmlands 16 kommuner så finns det tre som inte har någon slogan. Karlstad har olika visioner, till exempel "Karlstad 100 000", men ingen fastställd slogan. Arvika och Hagfors är de andra som inte bestämt sig för vad kommunen ska framhäva.

– Vi har så bred verksamhet i kommunen så det är svårt att enas om något, säger Eva Österlind, informationssekreterare i Arvika kommun.

Frida Sjödin