Myspace satsar på svenska artister

– Lanserar en svensk version av communitysajten

Syftet med svensksatsningen är att lyfta fram de lokala artister som finns i Norden och Sverige.

– Svenska medlemmar och artister ska enklare kunna använda MySpace, säger Jonas Lindberg Nyvang, nordisk marknadschef för communityn.

Jonas Lindberg Nyvang på svenska MySpace.
Jonas Lindberg Nyvang på svenska MySpace.

Myspace, som är en samlingsplats för populärkultur, satsar nu på de svenska användarna och artisterna. Jonas Lindberg säger att fokusen på den amerikanska markanden har varit stor och att det nu är dags att se vad som finns på regional nivå. Enligt Myspace Sverige är det naturligt att satsa på en stark lokal närvaro i och med att den svenska medlemsskaran växer.

– Vi vill att både yngre och äldre användare lättare ska kunna ta till sig Myspace. Målet är att jobba nära lokala musiker, artister och konstnärer. Lyfta fram det svenska innehållet, säger han till Läsarbladet.

Men på vilket sätt ska ni jobba med artister?

– Vi kommer att vara mer tillgängliga för både dem och användarna, något som inte finns i den amerikanska versionen. Vi kommer att jobba med artister vid olika events och det blir mer exklusiva samarbeten med artister.

I dag har sajten 500 000 registrerade svenska användare. Fokusen ligger inte på att skaffa sig flera, utan mer att ha koll på de nordiska talangerna inom musik, film och konst.

– Det handlar om att vi ska presentera en mer kulturell relation och intressen för svensk marknad. Artisterna ska nu få det lättare att nå oss, säger han.

Hur ska ni motarbeta flykten till konkurrenten Facebook?

– Vi har inte märkt så stor flykt till Facebook. Vi är en underhållningsportal, där användarna kan upptäcka ny musik, film och mode.

Många av våra konkurrenter fyller inte den funktionen.

De som i dag har loggat in på sitt konto på Myspace har säkert upptäckt att de helt plötsligt fått nya intressen i och med översättningen av vissa ord. Ett exempel är att om man är med i ett nätverk kan man ha hamnat i nätverket ”magdans” fast man valt journalistik. Några buggar där?

– Ja, vi jobbar på med kontinuerlig uppdatering och för att göra det enklare för våra användare.

Publisert: