Lantlig romantik på 150 kvadrat

NYHETER

”Det var kärlek vid första ögonkastet”

Foto: Det stora köket från Haga är lätt att hålla ordning i tack vare all smart och genomtänkt förvaring.

Det vilar ett behagligt lugn över den soldränkta villan strax söder om Stockholm.

Efter nästan två år av letande föll Camilla och Marcus pladask för huset i Stureby.

Hela huset var i renoveringsbehov och med noggrann planering, oändligt bläddrande i kataloger och efter olika idé- och byggmöten var renoveringen och utbyggnaderna i full gång.

–?Vi har varit överens hela vägen, ett stort, gästvänligt och lantligt kök, ljusa rum och mycket praktisk förvaring, säger Marcus.

Jobbiga beslut

Ett år tog all byggnation och renovering. Det blev ett relativt smärtfritt år tack vare den grundliga planeringen. Marcus som själv är hantverkare hade mycket hjälp av sina kontakter i branchen och kunde anlita bra folk under arbetets gång.

– Jobbigast var alla besluten, det finns så mycket fint att välja mellan, ler Camilla och stryker handen över den svarta granitbänken i köket.

Fruktträd

Tomten på 937 kvm kantas av många fruktträd. En tidigare ägare var trädgårdsmästare så alla träd är noga planerade med olika frukter under hela säsongen.

– Vi har rensat upp rejält bland gamla övervuxna rabatter, men vi har självklart sparat alla träd och de vackra pionerna, säger Camilla. Trädgården har dock väntande projekt som tistelutrotning, fina stengångar och så småningom en och annan välkomnande rabatt.

Älskar rosa

Camilla älskar rosa och det syns genomgående i den annars ljusa och lantliga inredningen.

– Jag är väldigt pysslig och älskar att sy gardiner, baka och laga mat. Marcus är rastlös och praktisk, vilket är perfekt när man har ett hus med många projekt, fortsätter hon och får ett medhållande leende av Marcus.

Båda två är sociala och älskar att ha vänner och släktingar hemma, vilket gör det rymliga köket med två matplatser till husets medelpunkt.

Öppen spis

Entréplanet rymmer även en stor hall och vardagsrum i olika mjuka kaffenyanser och med öppen spis. Huset på ca 150 kvm har två våningar och en källare på 90 kvm där tvättstuga, bastu och träningsrum nu är under renovering. På övervåningen finns sovrum, två gästrum, badrum och ett litet mysigt allrum i New England-stil.

Nästa lilla projekt glittrar i Camillas ögon, det ska bli barnrummet, efter nyår väntar familjen sitt första barn. Livet i den harmoniska villan har precis börjat!

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård