Dubbelrån i Mölndal

NYHETER

Två bensinstationer i Sandsjöbacka vid E6 utsattes natten till tisdagen för rån och rånförsök. En ensam man försökte först råna Shell-macken på ena sidan vägen. Men där hade han ingen lycka.

– Han stod utanför med sin rånarluva, men kom inte in, säger Jan Caiman, inre befäl vid Mölndalspolisen till Sveriges Nyheter.

Då gick rånaren över till andra sidan motorvägen där ytterligare en bensinstation ligger. Där hotade han personalen och fick med sig en summa pengar. Rånaren försvann från platsen innan polisen hann dit.

Ett kort tag senare kom det in ett larm om en trafikolycka någon kilometer från Sandsjöbacka. I en bil som kört av vägen satt en 25-årig kille. I bilen påträffades saker som enligt polisen kan sättas i samband med rånet mot bensinstationen.

– Han hade väl lite väl bråttom från platsen, säger Jan Caiman till Sveriges Nyheter.

Mannen i bilen greps misstänk för rånet och rånförsöket. Han häktades senare av åklagare. Samma bensinstation utsattes för ett rån i söndags och polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsman. Den gripne är inte känd av polisen sedan tidigare.

Sveriges Nyheter