Nyheter

Tv-profil får fängelse för narkotikabrott

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Den 34-årige tv-profilen snortade kokain i ett toalettbås på Spy bar.

Nu döms han av Svea hovrätt till en månad fängelse.

– Det var första gången och ett gigantiskt misstag. Jag blev erbjuden kokain och tackade ja, sa mannen själv under rättegången.

Nu har han dömts för innehav av 0,73 gram kokain på Spy Bar i Stockholm.

Straffet: En månads fängelse.

Sju doser

Den 30 november förra året greps tv-profilen vid fyratiden av polis inne på nattklubben Spy bar vid Stureplan i centrala Stockholm.

När han visiterades påträffades vitt pulver i hans ägo. Det visade sig vara 0,73 gram kokain.

Enligt Svea hovrätt motsvarar mängden kokain som tv-profilen hade i sin ägo cirka sju doser för en person utan tolerans.

”En sådan mängd kan enligt Hovrättens mening inte anses helt obetydlig. Brottet är därför inte ringa", står det att läsa i domen.

Svea Hovrätt bedömer att den mängden narkotika som tv-profilen hade i sin ägo var avsedd för eget bruk.

Fick prövning

Även i tingsrätten erkände mannen brott och dömdes där för ringa narkotikabrott till dagsböter på 280 kronor á 150 dagar. Han skulle även betala advokatkostnader på 2288 kronor och en avgift på 500 kronor till brottsofferfonden.

Men åklagaren var inte nöjd med domen och överklagade till Svea hovrätt, eftersom han menade att brottet borde anses vara av normalgraden.

Hovrätten beslutade att inte ta upp fallet men Högsta Domstolen gick emot det beslutet och beviljade prövning. Skälet var att man ville pröva var gränsen för narkotikabrott av normalgraden går.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert: