Domare nedslagen när Malmö förlorade

NYHETER

Elitserien: Malmö - Timrå 0-3

Foto: SCANPIX
Linjedomaren hamnade mitt i slagsmålet och inte mindre än fem matchstraff utdelades.

Linjedomaren nerslagen och fem matchstraff.

Det var stökigt och bråkigt när Malmö Redhawks fick spö av Timrå i går.

Matchen i Malmö Isstadion urartade i kaos och slagsmål i tredje perioden vid ställning 2–0 till bortalaget. Först fick Redhawks Mikael Wahlberg matchstraff då han ansåg sig bli bortdömd efter att han kolliderat med Timrås utmärkte målvakt Johan Backlund. Wahlberg blev vansinnig, kastade och bröt sin klubba, sparkade och slog mot sargen.

– Jag tyckte inte det var utvisning, jag blev djävligt förbannad. Samtidigt visste jag att min utvisning sänkte oss, sa Wahlberg.

Linjedomaren fick käftsmällar

Timrå gjorde 3–0 och kort därefter utbröt det vilda slagsmålet. Johan Björk fullföljde en attack och rappade Backlund över handen.

Spelarna rök ihop och värst var det för linjedomaren som hamnade underst i spelarhögen och fick ta emot några käftsmällar. Resultatet blev ytterligare fyra matchstraff.

– Jag tyckte inte Backlund hade pucken under kontroll. Sedan kom fyra spelare emot mig och då går det inte att backa, förklarade ”syndaren” Johan Björk.

I Redhawks debuterade Pavel Trnka, en back med 411 NHL-matcher i bagaget. Han landade först sju på morgonen, gick därefter ut på isen och fick sys i örat i en av pauserna.

Tomas Johansson (.se)