”Cecilia Stegö Chilò ljuger”

NYHETER

Journalist hörde henne säga att licensskolket var ett medvetet val

Cecilia Stegö Chilò betalade inte tv-licensen som ett politiskt ställningstagande, säger journalisten Anders Carlgren.

- Jag hörde henne säga att hon gärna blir åtalad för licensskolk, säger han.

Journalisten Anders Carlgren arbetade i våras med slutversionen av "I staten och partiets tjänst. Svensk public service under 80 år". Rapporten av beställd av tankesmedjan Timbro, där Cecilia Stegö Chilò var chef innan hon tillträdde som kulturminister. Det var när Anders Carlgren var på Cecilia Stegö Chilòs tjänsterum för att diskutera rapporten som hon sade att hennes licensskolk var ett medvetet politiskt val, skriver tidningen Resumé. Detta trots att hon efter att hon blev kulturminister sagt att det berott på slarv samt att hon periodvis bott utomlands.

Blir gärna åtalad

"Jag skulle gärna bli åtalad för licensskolk", sade hon också enligt Anders Carlgren som till Resumé säger att ytterligare två personer fanns i rummet då yttrandet fälldes.

Vid samma tillfälle ska Chilò Stegö ha ett uttryck för förvåning då hon fick veta att den socialdemokratiska regeringen hade för avsikt att ge public service-bolagen sex år långa avtal.

"Det är ju verkligen mycket märkligt, eftersom det gör det omöjligt för en eventuellt inkommande borgerlig regering att under sin första mandatperiod riva upp bolagens avtal med staten. Sex år är alldeles för lång tid", sade hon enligt Anders Carlgren till Resumé.

Anna Lindström