Polisen jagar en serievåldtäktsman

NYHETER

Två kvinnor attackerades i Linköping i helgen.

I lördags natt våldtogs en flicka och en kvinna attackerades. Nu jagar polisen i Linköping en serivåldtäktsman.

Det var i lördags kväll som en 15-årig flicka blev våldtagen inne på festivalområdet under Nykvarnsfestivalen i Linköping. Attacken skedde vid ett mörkt buskage bakom en scen. Några timmar senare blev en 19-årig kvinna attackerad vid ett område med skymd sikt vid Hospitaltorget i Linköping. Kvinnan lyckades slita sig loss och springa ifrån mannen.

Ser ett samband

Under helgen kunde polisen inte fastställa något samband mellan händelserna. Nu tror man att det kan röra sig om samma gärningsman.

- Tillvägagångsättet liknar varandra. Även signalementet på mannen stämmer tämligen bra mellan de olika händelserna. Visserligen kan signalementet passa in på många personer. Men omständigheter gör att det är möjligt att det rör sig om samma man, säger Håkan Danielsson som är kriminalinspektör på polisens våldsrotel i Linköping.

Det tydligaste signalementet kommer från händelsen vid Hospitaltorget. Polisen vill nu att allmänheten hör av sig med tips som kan leda till ett gripande. Polisen tittar nu på tidigare överfall av kvinnor i Linköping.

- Självklart går vi genom tidigare händelser för att se om det finns likheter med vad som skedde i helgen.