”Läsning, värmeljus och smarriga téer”

NYHETER

Bloggare: Så höstmyser vi

1 av 2 | Foto: En kopp te, en varm filt och gärna en god bok. Det är ett återkommande tema bland bloggarna som beskriver hur man bäst höstmyser.

Läsarna förbereder sig för höst, och många bloggar om att den redan finns i luften.

Medan några bävar för det stundande mörkret ser andra fram emot hemmakvällar med tända ljus och att kura upp sig i soffan med en god bok.

Idag lyfter vi fram höstens positiva sidor. Nu är det dags för höstmys!

Michis på Norrköpingsbloggen längtar efter höstkvällar i läsfåtöljen.

”Regnet öser ner, vindarna viner runt knuten.

Trots vädret vill jag ut och gå, löven har ju ändå börjat falla och det är ett löfte om kommande frostnätter i luften. Hunden får ju följa med, det är ändå lite extra mysigt att gå tillsammans med en ivrig terrier som drar in alla höstdofter i nosen med ett fnys. Lite mindre skojigt är det när han vägrar gå vidare för att något luktar lite extra delikat, det är då jag är glad över att vi har en Parson Russell-terrier istället för en Grand Danois...

Efter att man själv och hunden har varit ute och kämpat sig fram mot blåsten så sitter det fint att dra på sig ett par duntofflor och sätta sig i bästa läsfåtöljen och öppna en bok. Självklart finns det en kopp hett té i närheten och så ska vovven gärna lägga sig och snarka nånstans vid fötterna på mig.

I höst ser jag fram mot att läsa Katerina Janouchs bok "Sommarbarn", sen finns det en hel del smått och gott som har väckt mitt intresse. Eftersom mitt schema är sådant att jag kommer att vara ledig varje helg så kan jag tänka mig att jag hinner med att läsa lite också. Jag får gladrysningar över hela mig bara vid tanken på en höst fylld av läsning, värmeljus och smarriga téer...

Kan det bli bättre än så på hösten?”

”Te smakar bra igen”

Äntligen, utropar Kira på Singel, lycklig och andra lögner , som känner sig hemma i hösten.

”Varma kläder och tidigt mörker. Myskläder och nya böcker. Stormvindar och piskande regn mot fönster. Levande ljus och duntäcke. Nygamla filmer och mjuk musik. Nya relationer och gamla vänner.

När hösten kommer känns det som att jag kommit hem.

Ni vet, hemma på riktigt.

När det är varmare inne än ute och te smakar bra igen.

Hemmahemma.”

Trotsar vädermakterna

Hanna på Livet universum och nästan allting gillar hösten:

”Inte mycket är mer uppfriskande än den krispigt fräscha höstluften. Jag tycker det luktar så gott och jag drar in långa andetag genom näsan samtidigt som jag njuter av färgglada trädkronor och en sval bris. Bättre blir det när löven faller och det prasslar sådär härligt när man går.

När sen höststormarna river och regnet faller halvt på tvären då blir jag visserligen riktigt blöt men jag älskar det lika fullt. Det ger en känsla av frihet att kasta sig ut i regn och rusk, att trotsa vädrets makter och visa att det krävs mer än lite regn och kyla för att få mig att misstycka.

Att sedan få komma hem och krypa upp i läsfåtöljen tillsammans med en riktigt bra bok det är något jag ser fram emot. Att höra vinden vina och regnet smattra utanför medan jag själv sitter invirad i en filt och njuter av sin bok och en kopp varmt te, eller varför inte ett glas vin, det är höstmys på riktigt.”

Underskattad polotröja

”Så att nu åker polo-tröjan fram till alla mina vänners fasa. Jag tycker helt klart att polo-tröjan e underskattad. Tänk att få sätta på sig en stickad, mjuk och polo-tröja. Med jätte vid polo krage. Men nu är det slut på att gå runt och frysa. Idag åkte chai teet från Indiska fram också. Ett stort tecken på att det är höst hemma hos mig.

Och vi får ju inte glömma bort alla sjalar och halsdukar. Äntligen!!”

Så skriver Iceprincess på Spazmer.

Personlig utveckling

”På hösten brukar jag få mer energi, och lust att ta nya tag”, berättar Johanna på Going to Nevada., som vill satsa på att utvecklas på det personliga planet i höst.

”Bort med alla tråkiga inbillade begränsningar och fram för mer självkänsla och kreativitet! Har läst en inspirerande bok idag, "Karismakoden" heter den. Alla borde läsa den!

(...)

Barnen sover och jag har tänt i kakelugnen. Höstkylan har börjat krypa in i huset. Det är så härligt så det är inte klokt!

Nu ska jag gå och göra lite te till mig och min käre make. ”

Talande bilder

Deidoo beskriver sitt höstmys med en bild: En schäslong, en varm latte, en kaka mjölkchoklad, en modetidning och en varm filt.

Detsamma gör Modigh. Där är det te i blåvitt porslin som gäller, tända ljus och promenader bland höstlöven.

”Ja, just nu längtar jag faktiskt jättemycket till hösten!

Jag vill se gula och orangea löv ramla till marken. Jag vill se fåglarna flytta söderut. Jag vill se kvällarna bli mörkare och mörkare, medans jag sitter i soffan med en kopp te.

Jag vill faktiskt ha höst nu.”

Hon visar också sin bästa fönstershopping för hösten.

Bloggen Odlingspyssel presenterar lövpyssel för den som verkligen vill ta vara på hösten. Blinga löven, skriver Marika.