Nyheter

”Sålde sex till hotellgäster"

Av: 

Magnus Sundholm

Magnus Falkehed

NYHETER

Avslöjandet om städerskan ett dråpslag för åklagaren – kan rädda Strauss-Kahn

PARIS/LOS ANGELES. Här är avslöjandet som kan bli Dominique Strauss-Kahns räddning.

Städerskan uppges ha drygat ut lönen med att sälja sex till hotellgästerna.

– Hon har fått otroligt med dricks. Och det är inte för att hon kommit med extra handdukar, säger en källa till New York Post.

Uppgifterna är ännu ett dråpslag för åklagarens mål mot den förre IMF-chefen.

Tidigare har ett telefonsamtal läckt där den 32-åriga kvinnan pratar med sin pojkvän som sitter i fängelse i Arizona. Samtalet fördes på en afrikansk dialekt som det tog tid för amerikansk polis att översätta.

– Hon säger något i stil med ”Oroa dig inte, den här killen har massor av pengar. Jag vet vad jag gör”, säger en utredningskälla till New York Times.

Fått hårvård betald

Det har också avslöjats att städerskan har bankkonton i olika delstater där en person med drogkontakter satt in tiotusentals kronor. Utredningen visar

också, enligt New York Post, att städerskan fått bland annat hårflätning och skönhetsvård betald av främmande män.

Avslöjandet kan förklara varför Strauss-Kahn hävdat att hon var med på deras könsumgänge. Hans advokater vill inte kommentera uppgifterna eller svara på frågan om han köpte sex av städerskan.

Men enligt NY Post har utredarna funnit bevis för att kvinnan var del av en pyramidorganisation som använde sig av invandrare från hennes hemland Guinea.

– Vi har folk som har utsatts för brott och som hävdar att hon blåst dem, säger källan.

Flera lögner

Till det kommer avslöjandet att städerskan har ljugit – bland annat om hur många barn hon har och vad hon gjorde minuterna efter det påstådda sexövergreppet på hotel Sofitel i New York den 14 maj.

Strauss-Kahn – som släpptes ur sin husarrest häromdagen – firade med tryffelpasta, rödvin och cheesecake på en italiensk restaurang i sällskap med sin fru Anne Sinclair.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter