Gängledare gav order från häktet

Publicerad 2011-06-12

Skrev ner meddelanden på lappar

Den 30-åriga ledaren för Södertäljenätverket har kunnat styra sitt gäng – trots att han sitter inlåst på Kronobergshäktet.

Med hjälp av kikare har gängmedlemmarna kunnat ta emot order skrivna på lappar, skriver Länstidningen.

30-åringen som är ledare för Södertäljenätverket sitter häktad sedan flera veckor. Han misstänks för att ha beordrat morden på bröderna Moussa i Södertälje.

Fotbollsspelaren Eddie, 26, och hans bror Yaacoub Moussa, 40, sköts till döds förra sommaren.

30-åringen har i några veckor befunnit sig på det säkerhetsklassade Kronobergshäktet i Stockholm misstänkt för anstiftan till morden.

Kommunicerade via lappar

Men trots att han är inlåst har 30-åringen kunnat styra sitt gäng, skriver Länstidningen.

Genom att skriva lappar och sedan hålla upp dem i fönstret har gängmedlemmarna med hjälp av kikare kunnat ta emot order från 30-åringen. Polisen avslöjade det hela för tre veckor sedan, skriver Länstidningen.

De upptäckte då hur flera medlemmar i Södertäljenätverket stod på gatan utanför häktet och riktade en kikare mot ett fönster flera våningar upp. I fönstret höll gängledaren upp lappar med skrivna och tecknade order och budskap till sina medlemmar.

Flyttades efter upptäckten

Sedan kommunikationen avslöjades har 30-åringen flyttats.

– Han har nu förflyttats till häktet i Göteborg på grund av misskötsamhet, att han kommunicerat ut information är helt sjukt, det ska inte gå. Men det säger också en del om hur smart han är, och oerhört manipulativ, säger en källa till LT.

På häktet i Göteborg har 30-åringen fått alla sina besök indragna.

Hur länge 30-åringen har kunnat kommunicera med och styra sina medlemmar inifrån häktet är inte klart.