Nyheter

Han pratade om Ruby, 17, i telefon

Av: 

Jennifer Wegerup

NYHETER

Berlusconi pressas av läckta samtal

MILANO. Tretton unga kvinnor.

De blir åklagarnas nyckelvittnen.

Och tillsammans med Ruby och kan de tre kvinnliga åklagarna nu fälla Silvio Berlusconi.

Men när förhandlingarna i dag inleddes beslutade rätten att skjuta på dem till 31 maj, eftersom Berlusconi inte var på plats.

Kvinnorna – och den moderna tekniken.

När rättegången mot Italiens premiärminister i dag inleddes i Milano utgör dessa åklagarnas främsta vapen.

– Jag är utsatt för ett justitiebrott!

Så sade Silvio Berlusconi i går efter att avlyssnade samtal från förundersökningen mellan honom och tre kvinnor nått medierna.

Lovar pengar och jobb

I samtalen framgår det hur Berlusconi diskuterar Ruby-fallet, lovar en ung kvinna pengar och en annan jobb på hans tv-kanaler.

Bland annat ringde ryskan Raissa Skorkina upp och berättar att ”bensinen håller på att ta slut.”

Berlusconi lovade då att hans personliga rådgivare, Giuseppe Spinelli, ska ta hand om det. Spinelli är själv misstänkt för att skött utbetalningar till kvinnorna i ”haremshärvan.”

Förutom telefonavlyssningen används tekniken av åklagarsidan även på annat vis. Polisen spårade var 33 av de unga kvinnornas mobiltelefoner befann sig vid några datum som Karima El Mahroug, ”Ruby,” hävdat att hon tillsammans med kvinnorna varit på premiärministerns ”haremfester.”

Samlar vittnen

Polisen har kunnat fastslå att tretton av de trettiotre kvinnornas mobiler befann sig i Berlusconis ”Villa Arcore” vid samma datum som ”Ruby” uppgett att hon var där.

Därför kan nu de tretton kvinnorna bli nyckelvittnen.

Samtidigt samlar även Berlusconis advokater sina vittnen, som ska försöka förhindra att premiärministern fälls för sexköp av minderårig samt maktmissbruk.

Berlusconis politiska adept, den före detta dansösen och tandsköterskan Nicole Minetti, anklagas för att vara en av de som skötte jobbet med att förse Berlusconi och hans vänner med unga kvinnor som underhöll dem på alla tänkbara vis – mot betalning i såväl kontanter som kläder, skor, smycken, bilar, lägenheter – och hjälp med att få jobb i Berlusconis tv-kanaler.

Kaos väntas

Genomgången av de tretton unga kvinnornas mobiltelefoner visar på mycket täta kontakter mellan dem och Nicole Minetti.

I dag inleddess rättegången, men Berlusconi var inte på plats. Rätten meddelade att förhandlingarna skjuts upp till den 31 maj.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: