Fartyg kan ha kört in i fiskebåten

NYHETER

En av de tre männen saknas än • Vittne såg vrakdelar i Danmark

Foto: De tre vännerna gav sig i lördags morse ut för att fiska. Men något hände under utflykten. Båten är försvunnen och två av männen har hittats döda. Polisen tror att olyckan inträffade mitt på dagen då två av männens mobilsignaler försvann vid 13-tiden.

Båtolyckan utanför Simrishamn är ännu ett mysterium.

En av de tre männen saknas fortfarande. Men nu kan vrakdelar ha hittats på danskt vatten.

Polisens teori: ett större fartyg körde in i fiskebåten.

Tre vänner från Västsverige gav sig i lördags morse ut från Simrishamn för att fiska. Två av dem, båda i 45-årsåldern, har hittats döda i vattnet. Den tredje mannen och båten är spårlöst borta.

Såg fiskeutrustning

Men i går kväll fick polisen tips om att vrakdelar kan ha hittats på danskt vatten. En person såg den 1,5 x 1,5 meter stora skrovsidan samt fiskeutrustning flyta i vattnet.

– Det är en bra bit från den plats där kropparna hittades, cirka 20 sjömil därifrån, säger hamnfogden Jan Ljunggren i Simrishamn.

Inträffade på dagen

De två männen som hittats döda är nu båda identifierade. Polisen tror att olyckan inträffade mitt på dagen.

Två av männen ska ha haft telefoner med sig på båten. Båda mobilernas signaler försvann vid 13-tiden i lördags. Det dröjde till efter klockan 21 innan den förste mannen hittades. Den andre återfanns av Sjöräddningen tidigt i söndags morse.

Brott mot sjölagen

Vännerna som skulle ut för att trollingfiska kan ha blivit överraskade och påkörda av ett större fartyg. Det är en teori som polisen jobbar efter. Det kan förklara varför de inte skickade något nödmeddelande eller hann ringa från sina mobiler.

Ett stort lastfartyg som fanns i området har undersökts av polisen men hade inga skador.

Men det fanns också andra stora båtar i området. En förundersökning om brott mot sjölagen pågår även om det i nuläget inte finns någon misstänkt.

I Simrishamns hamn har stämningen varit dämpad sedan olyckan inträffade.

– Det har varit lite olustigt de senaste två dagarna, säger Jan Ljunggren.