Williams hyllning – till sin mamma

NYHETER

Tränar på sitt hemliga tal för att inte falla i gråt

Foto: ”HÄR I ANDEN” Prins William kommer att hylla sin mamma, prinsessan Diana, i ett tal efter vigseln på fredag. Enligt uppgift ska han bland annat säga att det inte går en dag utan att han tänker på sin mamma som dog i en bilocka 1997.

LONDON. Prins William tänker hylla Diana på sin bröllopsdag.

I sitt tal ska han jämföra sin mamma med sin blivande fru Kate Middleton.

Nu tränar han för att inte bryta ihop i tårar under det känslosamma anförandet.

Foto: Prins William och Kate Middleton.

När Daniel Westling höll tal till Victoria för snart ett år sedan hyllades han av tv-tittare som kunde följa festligheterna från Stockholms slott.

Bara för de närmaste

Men när prins William håller tal till sin Kate gör han det bara inför sina närmaste. Brudgummens tal hålls under mottagningen efter vigseln och där är inga kameror tillåtna, till skillnad från under Daniels och Victorias bröllop då stora delar av festen sändes i tv.

– Gästerna på mottagningen på Buckingham Palace kommer att röras till tårar. Det är det mest känslosamma tal han någonsin har hållit, säger en slottskälla till Sunday People.

Enligt tidningen kommer William att hylla sin mamma, prinsessan Diana, i talet till Kate. Han kommer att prata ömt om sin ”älskade mor” och avslöja hur glad hon skulle ha varit över att ha fått se sin son gifta sig med Kate Middleton.

– Han kommer säga: ”Min kära mamma är här i anden och skulle vara så stolt över Catherine i dag”. Han kommer säga att inte en dag passerar utan att han tänker på Diana, vars högsta önskan var att han skulle finna lyckan med en kvinna han verkligen älskar, säger källan.

Jämför Kate med Diana

Enligt Sunday People övar prinsen intensivt för att inte bryta ihop i tårar när han framför talet. Han repeterar det gång på gång när han är för sig själv så att Kate inte ska höra något i förväg.

– Han har ägnat månader åt att förbereda sig och vill att det ska kännas uppriktigt utan att bli smörigt sentimentalt, säger källan.

William ska också jämföra Kate med Diana i talet.

– Han kommer att säga att Catherine har många av Dianas kvaliteter, särskilt hennes vänlighet och tid för andra.

Torbjörn Ek

ARTIKELN HANDLAR OM