Usama bin Ladin

Fox: ”President Obama är död”

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Tv-kanalens dundertabbe

Bara några minuter efter att USA:s president Barack Obama hållit presskonferens och deklarerat att amerikanska trupper dödat Usama bin Ladin sa tv-kanalen Fox News att det var president Obama som dödats. Nyhetsankaret insåg dock snabbt sitt misstag och fick till slut till det: det var Usama bin Ladin som dödats.

Sent i går kväll slog nyheten ner som en bomb i USA: Världens mest eftersökta man, Usama bin Ladin, hade skjutits ihjäl av en specialstyrka bestående av amerikanska soldater i en villa utanför Pakistans huvudstad Islamabad.

"Obama är död"

USA:s president Barack Obama höll en blixtinkallad presskonferens och meddelade nyheten till världens medier som alla ville kabla ut den så fort som möjligt.

Men i stridens hetta slant nyhetsankaret på Fox med tungan.

– President Obama är död, sa han innan hans kollega rättade honom.

Dessutom blev det vid ett tillfälle fel i grafiken i sändningen: Texten som kablades ut till tittarna löd: "Breaking News. Reports: Obama bin Laden dead".

Som om inte det vore nog lyckades även kanalens uppburne nyhetsreporter Geraldo Rivera göra bort sig.

– Obama är död, jag bryr mig inte, sa han innan även han insåg sitt misstag. 

Trots att Fox News är en uttalat konservativ tv-kanal ska man nog inte dra för stora växlar på felaktigheterna.

Klipp ur "Lejonkungen"

Händelserna blir extra lustiga mot bakgrund av att Obama så sent som i förrgår, på den årliga journalistmiddagen i Vita huset, skickade en syrlig passning till Fox News. Efter den senaste tidens diskussioner om huruvida Obama verkligen är född i USA offentliggjorde staten Hawaii nyligen Obamas födelsecertifikat. På middagen visade Obama ett klipp ur Disneyfilmen "Lejonkungen", som visar hur lejonet Simba föds på den afrikanska savannen, och sa skämtsamt att det var ett klipp från hans egen födsel. Efter att skrattsalvorna lagt sig sa han:

– Jag vill klargöra för Fox News redaktion att det där var ett skämt, det var inte ett klipp från min födsel, det var en tecknad barnfilm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Usama bin Ladin