Planerade attentat – 20 gripna i London

NYHETER

Polisen oroliga för att anarkistgrupper ska förstöra bröllopet i morgon

I dag grep brittisk polis 20 personer som misstänks planera att störa det kungliga bröllopet.

Inget får hindra William och Kate att säga ja i morgon. Det ska det största och dyraste säkerhetsarrangemanget i brittisk historia se till.

Brittisk polisen har arresterat 20 personer misstänkta för planer på att störa morgondagens kungliga bröllop i London, uppger Skynews.

Scotland Yards polischef Christine Jones betonar, enligt AP, att det inte finns specifika terrorhot men att internetövervakning fångat upp information. Poliskällor säger till Skynews att det finns en oro för anarkistiska grupper som varit aktiva inför bröllopet. I morse ska polisen i förebyggande syfte ha genomförts tillslag på flera håll i London.

Polisen slår ner på allt

De flesta gripna misstänks för att ha stulit elektricitet. Brittisk polis har gjort klart att alla former av störning av ordningen eller hot kommer att slås ner på direkt.

En grupp kallad "Reclaim The Royal Wedding" uppmanar sympatisörer att delta i protester vid Westminister Abbey där vigseln hålls i morgon. Det har också skapat oro i säkerhetsleden, enligt Skynews.

Joe vaknade av razzian

Joe Rake, 20, vaknade i gryningen när 40 poliser stormade byggnaden och förhörde honom om demonstrationer han tidigare deltagit i. Enligt poliskällor var det del av en pågående utredning.

– Det är uppenbart för oss att de tror att vi ska göra något på bröllopet i morgon, säger Joe Rake.

Scoutland Yards razzia mötte hård kritik från Labour-politikern John McDonnell som i starka ordalag ifrågasatte operationen och krävde ansvarig minister på svar.

Över 5000 poliser kommer att slå en dyr säkerhetsring runt Kate och William i morgon – inkluderat krypskyttar på taken och civilklädd säkerhetspersonal som ska mingla bland alla extralediga firare på gatorna. De kommer att leta efter hot från nordirländska terrorister, muslimska extremister, militanta republikaner, demonstranter och huliganer som kan hota bröllopsföljet.