Alexandra Pascalidou tackar för stödet

avMatilda Andersson

NYHETER

”Hur kan jag backa när ni backar mig”

1 av 2
Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pascalidou tackar för det massiva stödet efter att hon förra veckan aviserade att hon övervägde att sluta som programledare för Ring P1 i Sveriges Radio.

Nu skriver hon att hon kommer tillbaka.

”Jag hämtar bara andan. Jag backar bara för att ta sats”, skriver hon.

I förra veckan skrev Alexandra Pascalidou på sin blogg att hon hade fått nog av alla påhopp, hatbrev och hot hon fått ta emot som programledare för Ring P1 i Sveriges Radio. ”Jag orkar inte längre”, sa hon och berättade att bägaren hade runnit över efter 20 år av hot och hat.

Nu verkar hon ha ändrat sig. I ett nytt blogginlägg skriver hon att hon kommer tillbaka och att hon bara hämtar andan.

Stödet har stärkt henne

Hon förklarar att det massiva stöd hon har fått har stärkt henne och att kärleken hon får är kryckan hon lutar sig emot.

”Tack för blommor, visdomsord, hyllningar, hurra och heja-rop som jag inte hinner besvara. Emellanåt nyper jag mig för att inse att jag inte dött och läser allt postumt.”

Alexandra Pascalidou skriver också att hon inte kan backa när så många backar henne. ”Hur kan jag tiga när ni höjer min röst? Hur kan jag svika när ni tror på mig? Hur kan jag ge upp hoppet när ni hoppas på mig?” skriver hon.

Oklart om programledarjobbet

Om det betyder att hon är tillbaka som programledare för Ring P1 är oklart. När Aftonbladet når henne har hon inte tid att kommentera saken.

– Jag sitter på ett flyg som precis ska lyfta till San Fransisco.

Enligt planen ska hon vara programledare för Ring P1 under två veckor i maj och enligt SVT finns det inget besked om att de ska ställas in.

Polisanmälan nedlagd

Ett av hoten som fick bägaren att rinna över förra veckan polisanmäldes. Det var en person som i ett mejl skrev att det vore skönt om någon sköt henne. Alexandra Pascalidou skriver att polisen nu lagt ner förundersökningen eftersom IP-adressen inte gick att spåra.

ARTIKELN HANDLAR OM