Lars Vilks-debatten ställs in helt

avMatilda Andersson

Den paneldebatt som Piratpartiets ungdomsförbund ordnar med Lars Vilks ställs in. Först tvingade den byta dag men nu uppger TT att den ställs in helt.

Den kontroversiella konstnären Lars Vilks skulle för första gången göra ett offentligt framträdande efter attentaten i Köpenhamn. Han skulle delta i Ung Pirats paneldebatt om yttrandefrihet i Folkets hus i Göteborg och sa i en tidigare artikel till Aftonbladet att han såg fram emot det.

Hotbilden skrämmer

Nu blir debatten inte av. Enligt TT ställs den in helt och hållet.

Först fick debatten byta dag från torsdag kväll till fredag eftermiddag eftersom ett annat evenemang som hålls samtidigt i en annan del av Folkets hus skulle drabbas.

– Lärarförbundet i Göteborg har en kongress där och folk vill inte komma dit när vårt evenemang är samtidigt. De tycker att det är läskigt. Det är sorgligt att lärarna som ska utbilda framtidens demokrater i yttrandefrihet inte vågar vara där samtidigt. Jag har respekt för deras rädsla men hade ändå hoppats på mer, sa Gustav Nipe, ordförande för Ung Pirat, som förklaring till att man bytte dag.

Evenemangskrock igen

Att debatten nu ställs in har samma orsak, skriver TT.

De ordinarie hyresgästerna i Folkets hus har sålt biljetter till ett evenemang vid samma tid som debatten, på fredag eftermiddag, uppger Folkets hus till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lars Vilks

Göteborg