FN-skola bombades – igen

En palestinsk flicka som förlorat fem familjemedlemmar.
En palestinsk flicka som förlorat fem familjemedlemmar.

Nu har ännu en FN-skola bombats i Gaza.

På torsdagen föll granater över Beit Lahiya School, en tillflyktsort för tvångsförflyttade palestinier.

Enligt uppgifter dog ingen i bombningen, men flera personer skadades.

Under torsdagen föll ett antal granater intill en FN-skola i Gaza, rapporterar CNN. Skolan rymde tvångsförflyttade boende som uppehöll sig i byggnaden.

Granatattacken inträffade en dag efter att en annan skola, som också har varit en tillflyktsort, sköts med artilleri och dödade mer än ett dussintal människor.

Skolan var inte målet

Tidigt på onsdagen bombade Israel en FN-skola i flyktinglägret Jabalia i norra Gaza bombade Israel. 20 personer miste livet vid attacken

– Själva skolan var inte målet, utan det var i närheten av skolan, sa Adnan Abu Hasna, talesman för UNRWA, FN:s flyktingorgan för palestinier, om torsdagens händelse.

Enligt CNN uppgav Adnan Abu Hasna att ingen dog inne i skolan, Beit Lahiya School, men att åtta personer blev lindrigt skadade.

Över 1 300 personer har dött i Gaza-konflikten under de senaste tre veckorna och ännu fler har skadats – mestadels civila palestinier, skriver CNN.

Kallar ytterligare 16 000

Den israeliska militären sa på torsdagen att den kallar ytterligare 16 000 reservister.

Enligt SVT ska dessa lösa av lika många soldater.

Tillskottet gör att det totala antalet reservister som har mobiliserats sedan konfliktens begynnelse den 8 juli är 86 000, har en militär taleskvinna sagt, enligt CNN.

Publisert: