Bombskyddet med vid tillslag hos misstänkt vansinnesförare

NYHETER

När vansinnesfärden i Göteborg på tisdagen tog slut gick mannen till attack mot polisen och är nu misstänkt för mordförsök.

Enligt uppgifter till Aftonbladet klassar polisen det som en särskild händelse, Säpo känner till det inträffade och en husrannsakan gjordes på den misstänktes adress av insatsstyrkan och nationella bombskyddet på tisdagskvällen.

– Vi har gjort en husrannsakan där under kvällen. Mer kan jag inte kommentera, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Runt 16.30 på tisdagen fick polisen flera samtal om en man som körde i hög hastighet i fel färdriktning mellan Älvsborgsbron och Lundbytunneln i Göteborg.

Under färden körde han på tre bilister. Bilarna fick lätta skador och ingen person skadades.

När föraren nådde Lundbytunneln stannade bilen av på grund av ett trasigt framdäck.

Gick emot polisen

När polisen kom till platsen i tunneln blev mannen aggressiv och gick emot poliserna. Han var utåtagerande och betedde sig våldsamt.

Till slut blev polisen tvungen att använda pepparsprej på mannen och kunde gripa honom.

Han är nu misstänkt för mordförsök, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Säpo känner till händelsen

Enligt källor till Aftonbladet klassar polisen det som en särskild händelse och att mannen ska vara känd av Säpo sedan tidigare.

– Ja, vi känner till händelsen. Men det är polismyndigheten i Göteborg som handlägger ärendet. Det kan förändras över tid men just nu är det deras ärende, säger Dag Enander på Säpos presstjänst.

Känner ni till mannen sen innan?

– Vi kan inte kommentera enskilda individer.

Bomskyddet och insatsstyrkan genomförde husrannsakan

Källor uppger för Aftonbladet under natten att gärningsmannens bostad har sökts igenom. Polisens insatsstyrka och nationella bombskyddet kallades in för att genomföra en husrannsakan.

– Jag kan inte kommentera det mer än att han fortsatt är misstänkt för mordförsök, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Vi har gjort en husrannsakan där som som skett under kvällen. Mer kan jag inte kommentera, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid region Väst.

Så jobbar polisens bombtekniker 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Brott

Trafik

Säpo