Nyheter

Flygvärdinna styrkte sig med konjak under flygning

Av: 

Lilian Andersson

NYHETER

Kabinchefen styrkte sig med konjak under en flygning till Arlanda för att lugna nerverna.

Hon blåste därefter positivt vid en nykterhetskontroll.

Nu döms flygvärdinnan till dagsböter för flygfylleri.

– Jag hade tagit några "nödfallsdroppar”, säger flygvärdinnan i förhör.

Gränspolisen genomförde den 8 april en nykterhetskontroll vid terminal 5 på Arlanda flygplats på flygbesättningen på ett ankommande flyg från ett land inom Europa.

Då en av flygvärdinnorna som var ombord på planet för att ordna med flygningen tillbaka blåst i utandningsprovet sa hon att hon druckit några droppar ur en liten flaska som innehöll "nödfallsdroppar". Då polisen undersökte innehållet luktade det konjak.

– Jag tar dagligen tio droppar var 30:e minut för att känna mig lugn, de motverkar nervositet, uppgav flygvärdinnan till polisen. Jag har köpt dem receptfritt på apotek hemma.

Döms för flygfylleri

Kvällen innan nykterhetskontrollen hade hon druckit två öl efter avslutat pass vid 20­-tiden, berättade hon.

Flygvärdinnan, som tjänstgjorde som chef för kabinpersonalen med ansvar för säkerheten ombord och vid nödsituation ansvarig för evakuering, medtogs vid 16­-tiden för kroppsbesiktning. Analyssvaret visade att kvinnan hade en alkoholkoncentration i utandningsluften på 0,29 milligram per liter.

Gränsen för grovt flygfylleri går vid 1,0 promille. Kvinnan i 45­-årsåldern som är utländsk medborgare döms till 60 dagsböter, 3000 kronor, för flygfylleri.

Hon erkände brott och betalade böterna omgående.

ANNONS

50% rabatt på valfri produkt hos Yves Rocher! Ange kod: "NOW50" Gäller första produkten som läggs I varukorgen. Gäller ej rea eller set.

Extern länk från Yves Rocher SE

Beställ här

Publisert: