Kvinna knivhöggs sex gånger i Örebro

avBjörn Barr

NYHETER

En 25-årig kvinna knivhöggs sex gånger under natten i Örebro.

Polisen lyckades senare gripa en 21-årig man som nu misstänks för mordförsök.

– Jag har hört att det skulle vara en tidigare pojkvän till henne, men det är inget jag kan bekräfta, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisen fick larmet klockan 22.47. I en lägenhet på Väster i Örebro hade en ung kvinna blivit knivskuren.

– Vi kan kallt konstatera att hon har ett antal konstatera ett antal knivhugg mot övre delen av kroppen. Det är sex hugg konstaterade just nu. Två av huggen ska ha varit lite kraftigare, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Kvinnan var så pass kontaktbar att polisen kunde hålla ett första förhör med henne på plats. I samband med det uppgav hon också namnet på gärningsmannen.

– Jag har hört att det skulle vara en tidigare pojkvän till henne, men det är inget jag kan bekräfta, säger Johan Wallenius.

Fick åka på nytt larm

En stund senare, när polisen arbetade med att säkra teknisk bevisning i lägenheten fick de ett nytt larm som de tvingades åka på. Än en gång sades det vara någon form av bråk mellan en man och en kvinna. När polisen kom till adressen hittade de den misstänkte gärningsmannen. Han hade krossat en ruta i en port och var mycket onykter.

– Han greps klockan 00.25 misstänkt för mordförsök och skadegörelse, men vi har inte kunnat hålla något förhör med honom än. Han var såpass påverkad att det inte gick, säger Johan Wallenius.

Ej livshotande skador

Mannen är sedan tidigare känd av polisen, men inte för grova våldsbrott. Polisen bedömer utredningsläget som gott, bland annat har de redan hittat kniven som misstänks ha använts vid dådet.

Den knivskurna kvinnan fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Örebro för vård och röntgen. Det är oklart hur allvarliga hennes skador är, men hon var kontaktbar när polisen kom till platsen.