Ännu en häktad för lägenhetsexplosion

1 av 5
NYHETER

Två 27-åringar dog i lägenhetsexplosionen i Nyköping.

Nu sitter sammanlagt tre män frihetsberövade för inblandning i dådet.

Mot en av dem har misstankarna stärkts – en annan häktades i dag.

På eftermiddagen den 2 mars kom larmet om en explosion i en lägenhet i Brandkärr i Nyköping. Smällen var kraftig och en av två män som befann sig i bostaden dog direkt. Den andre fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Nu sitter tre män frihetsberövade misstänkta för inblandning i dådet.

Misstankarna har stärkts

En 30-åring häktades redan förra fredagen skäligen misstänkt för förberedelse, alternativt medhjälp till grovt allmänfarlig ödeläggelse, den lägre misstankegraden. Chefsåklagare Robert Eriksson menar dock att misstankarna stärkts och ville att mannen skulle omhäktas på den högre misstankegraden.

– Bevisläget har förändrats så att det stärker misstankegraden. Hur bevisningen ser ut går jag inte in på, säger Robert Eriksson till TT.

Och rätten gick på åklagarens linje.

Förhandlingen mot 30-åringen inleddes klockan 13 i Nyköpings tingsrätt och han omhäktades, nu på sannolika skäl misstänkt för brottet, den starkare misstankegraden. Mannen nekar till anklagelserna.

Ännu en har häktats

Senare under eftermiddagen häktades ytterligare en man på sannolika skäl misstänkt för förberedelse, alternativt medhjälp till grovt allmänfarlig ödeläggelse.

Mannen, en 21-åring som är hemmahörande i Nyköping, hade varit anhållen i sin frånvaro när han greps i början av veckan.

I går anhölls dessutom en tredje man, en 25-åring från Nyköping, misstänkt för inblandning i dådet.

– Vi har 20 poliser som arbetar hårt med det här fallet och fokus just nu är att styrka eller avstyrka den bevisning mot personerna som sitter frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Christer Sjökvist till TT.

Enligt uppgift till nyhetsbyrån ska de misstänkta känna varandra.

TT: Blir det några fler frihetsberövanden?

– Oavsett om det är så kan jag inte säga det, säger Christer Sjökvist.

Polisen har hela tiden varit väldigt förtegen om händelsen och på vilket sätt de frihetsberövade männen misstänks ha varit inblandade.

ARTIKELN HANDLAR OM