Trumps kampanjkäk: Big Macs och milkshakes

avKarin Ahlborg

NYHETER

Under Donald Trumps presidentkampanj fylldes Trump Force One med snabbmat, dietläsk och mängder av kak- och chipsförpackningar.

Det avslöjar hans tidigare kampanjarbetare i en ny bok.

1 av 2 | Foto: TWITTER
Trump äter Tacos.

Det är Trumps tidigare kampanjchef Corey Lewandowski som tillsammans med David Bossie, en annan kampanjmedarbetare, som skrivit boken om Trump.

Bland annat beskriver de i ”Let Trump Be Trump” de säregna matvanorna ombord på Trump Force One.

Medarbetarna ansträngde sig kolossalt för att det skulle finnas rykande varm snabbmat från McDonalds, Kentucky Fried Chicken eller pizza som levererades exakt i tid när kampanjmötet var över och planet skulle lyfta.

En vanlig middagsbeställning för Trump var ”två Big Mac, två Fillet-O-fish och en chokladmilkshake”.

Ombord fanns ofantliga mängder kex, chips, kakor och salta kringlor. Mer än vad som var rimligt att äta men Trumps bakterieskräck gör att han aldrig kan äta något ur en redan öppnad förpackning.

Strök kläderna - medan Trump bar dem

Men författarna beskriver också ett skräckvälde där uppe i luften som fick dem båda att åtminstone någon gång överväga att ta fallskärmen därifrån.

Hans PR-kvinna, Hope Hicks, hade hämtats från en hög position inom Trump Organization. Ombord på Trump Force One fick hon den något överraskande uppgiften att stryka Trumps kostymer. Medan han hade dem på sig.

Med hjälp av en slags ångmaskin slätade hon först till kavajen och därefter, sittandes på en stol framför presidenten, byxorna.

Vid ett tillfälle hade Hicks glömt steamern och Trump fick ett raseriutbrott.

”Det var ett misstag hon aldrig gjorde om”, står det i boken som Washington Post förhandsläst och som släpps till veckan.

Här är tre tillfällen då Trump visat missnöje över sina egna 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM