Tidigare Fox News-ankaret: Trump försökte kyssa mig

avJoakim Magnå

NYHETER

Juliet Huddy, 48, med ett förflutet på Fox News, uppger att Donald Trump en gång försökte kyssa henne i en hiss.

Händelsen ska ha inträffat för drygt tio år sedan i Trump Tower.

– Det var ett konstigt ögonblick, säger hon.

1 av 3 | Foto: NBC / NBCU PHOTO BANK VIA GETTY IMAGES NBCUNIVERSAL

Kvinnan har tidigare arbetat som reporter och nyhetsankare på konservativa Fox News. I dag har hon ett program på radiokanalen WABC.

Nu avslöjar Juliet Huddy, i en intervju i ”Mornin! With Bill Schulz” på Compound Media, en incident med Donald Trump för över tio år sedan.

Den nuvarande presidenten och dåvarande fastighetspampen träffade henne på lunch i New York för att bland annat prata om Trumps tv-program ”The Apprentice”.

– Han bjöd mig på lunch i Trump Tower, bara oss två. Han tog farväl i en hiss medan hans säkerhetskille var där, i stället för att kyssa mig på kinden lutade han sig fram för att kyssa mig på läpparna, säger Huddy i intervjun, enligt skvallersajten Page Six.

– Jag tog inte illa upp, tillägger hon.

Trump var gift

Juliet Huddy minns inte säkert om det var 2005 eller 2006. Men Trump gifte sig med Melania Trump i januari 2005 och var således äkta man vid tillfället.

Hon beskriver vidare:

– Jag överraskades av att han riktade in sig på läpparna. Men jag kände mig inte hotad ... Oavsett, det var okej. Det var ett konstigt ögonblick. Han försökte inget mer och jag var aldrig ensam med honom, säger hon och påpekar att hon i dag, med mer skinn på näsan, antagligen hade sagt i från.

Huddy är en av av de kvinnor som ska ha gjort en uppgörelse efter att ha anklagat Fox News-stjärnan Bill O’Reilly för sexuella trakasserier. Han tvingades sluta i april tidigare i år efter att arbetsgivaren fått nog av alla anklagelser. Genom åren har tv-kanalen och O’Reilly betalat mångmiljonbelopp – totalt över motsvarande 115 miljoner kronor – för att släta över hans beteende.

Donald Trump tillhör Bill O’Reillys försvarare.

– Personligen skulle jag inte ha gjort några överenskommelser, har presidenten sagt i en intervju med New York Times.

”Fan ta dig”

Trumps reaktion på O’Reilly-skandalen irriterar Juliet Huddy mer än vad kyssförsöket gjorde.

– Jag har träffat honom [Trump] flera gånger genom åren och han har alltid varit trevlig ... när detta med Bill O’Reilly kom upp, var Donald Trump en av dem som sa ”Jag tror inte det här har hänt och jag tror inte att han gjorde det”, säger hon, enligt Page Six, och fortsätter:

– Jag blev faktiskt väldigt besviken på Trump. Jag tänkte ”Fan ta dig”. Han har träffat mig massor av gånger och vet att jag inte är en lögnare.

Presidenten har själv anklagats för sexuella trakasserier av en rad kvinnor. 2005 spelades han in då han berättade om hur han raggar på kvinnor.

– Jag börjar helt enkelt kyssa dem. Det är som en magnet. Bara kyss. Jag väntar inte ens. Och när du är en stjärna låter de dig göra det. Du kan göra vad du vill, säger han i ett samtal med tv-profilen Billy Bush på den omtalade inspelningen.

Franken gav Trump smocka

Donald Trump har avfärdat de kvinnor som anklagar honom som ”lögnare”.

När den demokratiske senatorn Al Franken, som också anklagats av flera kvinnor, meddelade sin avgång i ett tal i torsdags gav han Trump en smocka.

– Jag inser det ironiska i att jag lämnar samtidigt som en man, som på en inspelning har skrutit om sina sexuella trakasserier, sitter i Ovala rummet, sa Franken.

Juliet Huddy kommenterade på lördagen Page Six-artikeln på Twitter.

”Ja, det är sant. Och även om jag tar illa upp av saker han sagt när det gäller annat ... var jag varken hotad eller förolämpad i hissen. Punkt.”

Trumps attacker mot kvinnor 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM