Flera kvinnor utsatta för blottare i Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Under torsdagen har fem kvinnor utsatts för blottare på olika platser i Malmö.

Vid ett av tillfällena har mannen tagit på sig själv, samtidigt som han filmade den unga kvinnan han visade sitt könsorgan för.

Senare under torsdagen greps en man 35-årsåldern.

Det första ärendet kom in till polisen vid 11.10.

– Det var ett ärende i Limhamn. Där är det en man som har blottat sig och visat sitt könsorgan för en kvinna i övre tonåren, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen i region syd.

Några timmar senare utsattes ytterligare en ung kvinna.

Filmade kvinna och tog på sig själv

– Vi har ett ärende som kom till polisens kännedom klockan 16.30, också i Limhamn. Då är målsäganden en kvinna i övre tonåren. Gärningsmannen filmade målsäganden, samtidigt som han gjorde rörelser med sexuell innebörd på sig själv, säger Rickard Lundqvist.

Vid 20.23 kallades polisen till Bunkeflostrand, där ett tredje fall av blottning skett.

– En man har blottat sig för målsäganden. I det ärendet känner jag inte till åldern på målsäganden, säger Rickard Lundqvist.

35-årig man gripen

Senare under torsdagen greps en 35-årig man, misstänkt för att ha blottat sig i Limhamn.

Totalt fem fall av blottning, som polisen känner till, har skett under torsdagen i Malmö. Förutom ärendena i Bunkeflostrand och Limhamn har det dessutom förekommit ärenden i Ribersborg och Erikslust. I ett av fallen rubriceras händelsen som sexuellt ofredande. Nu utreder polisen om det är en och samma gärningsman vid de fem tillfällena.

– Det är för tidigt för att jag ska kunna dra paralleller, förutom det faktum att ärendena är geografiskt nära varandra och att det har varit ett liknande tillvägagångssätt, säger Rickard Lundqvist.

Senare under torsdagskvällen meddelade polisen att de har anledning att anta att mannen är gärningsmannen vid flera av händelserna, då både signalement och tillvägagångssätt stämmer överens.

Polisen söker vittnen

Hur mår kvinnorna som råkat ut för detta?

– Generellt för den här typen av händelser är att det är uppskakande för målsäganden. Det är ingen trevlig upplevelse och ingenting man har bett om, säger Rickard Lundqvist.

Enligt polisen kan fler kvinnor, som polisen inte känner till, ha råkat ut för den blottande mannen både under torsdagen och vid tidigare tillfällen. Polisen uppmanar därför andra som råkat ut för samma sak, eller som har blivit vittne till blottningar som kan ha gjorts av samme man, att höra av sig till polisen på 114 14.

Publicerad: