Person skjuten med flera skott i Jordbro

1 av 9
NYHETER

En 24-årig hålls nedsövd efter att han sköts i Jordbro, söder om Stockholm, i natt.

Enligt en källa till Aftonbladet ringde han efter attacken en vän:

– Han var rädd och bad om hjälp.

Polisen fick in larmet klockan 02.18 natten mot måndag. Då hade en 24-årig man skjutits på Moränvägen i Jordbro söder om Stockholm.

Han hittades efter en bankomat i centrum.

”Säkrat spår”

Enligt en källa till Aftonbladet ringde 24-åringen till en kompis i panik och berättade att han blivit attackerad av sex personer och skjuten flera gånger.

Han var rädd och bad om hjälp.

När vännen kom till platsen låg 23-åringen svårt skadad och blödande på marken.

Södertörnspolisen vill dock inte gå in på händesförloppet.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha skjutits i benet. En annan man ska bland annat ha synts lämna platsen i bil.

– Det finns olika iakttagelser och vi har säkrat en del spår på platsen, säger Jari Kalliorinne, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Polisen var först på plats och vårdade mannen i väntan på att ambulans skulle nå fram, enligt vad Aftonbladet erfar.

Ingen gripen

Därefter fördes 24-åringen med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna.

– Han hålls nerkyld. Sjukvården har varit tvungen att söva ner honom då antar jag att det är allvarligt, säger Gert Rosvall, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

I anslutning till platsen där den skjutne personen hittades ställde polisen upp ett ledningsfordon, patrullbilar och en piket-buss.

Platsen spärrades även av under natten men avspärrningen är nu på morgonen hävd. Polisen har även genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Polisen vill inte kommentera om huruvida det finns en misstänkt gärningsman eller inte. Det har dock inte gjorts några gripanden kopplat till skottlossningen, som rubriceras som synnerligen grov misshandel.Därefter fördes 24-åringen med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna.

– Han hålls nerkyld. Sjukvården har varit tvungen att söva ner honom då antar jag att det är allvarligt, säger Gert Rosvall, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM