– Gick in och där låg en massa döda katter

avPelle Tagesson

1 av 6

FALKENBERG. Den gamla ödehuset utanför Falkenberg verkade spännande tyckte Anton, 19, och hans kompisar.

– Vi gick in och på bottenvåningen låg en massa döda katter, berättar han. På ovanvåningen fanns ett rum med en säng och en mängd vuxenblöjor. Vi anade ju direkt vad det kunde handla om.

Det var för ett par veckor sedan som Anton och hans kompisar besökte ödegården som består av ett par gamla bostadshus och en lada.

– Vi gillar äventyr och tycker det här stället verkar spännande, berättar han. Vi kallar det katthuset eftersom vi varit där tidigare och sett de döda katterna.

Den här gången gick de upp för den fallfärdiga trappan och på andra våningen upptäckte de rummet som de tror använts för sex.

– Vi tänkte direkt på den gamla historien med mannen som dömdes efter att ha sextorterat kvinnor i ett ödehus utanför Halmstad. Även där handlade det om vuxenblöjor och flaskor. Och det fanns det gott om i det här rummet också.

– Det är klart att det kändes lite otäckt och vi snackade om att vi skulle tipsa polisen om vad vi hittat. Men nu har de ju fått veta det på annat sätt.

Han berättar vidare att det finns en säng i det aktuella rummet.

– Den är täck med något.

”Vågade inte gå in i ladan”

På första våningen finns inga möbler alls, bara de döda katterna. Även de andra husen är tomma.

– Ladan har vi inte vågat gå in i eftersom någon lantbrukare kanske har maskiner där.

Den ladan var aktuell i Halmstadfallet 2011 då en då 47-årig man dömdes till fem års fängelse för människorov och grov våldtäkt.

– Han förde mig bland annat till en ödslig lada utanför Falkenberg där han hängde mig naken upp och ner i kedjor från taket, har kvinnan tidigare berättat för Aftonbladet. Jag var livrädd.

Hon fördes sedan till ett ödehus utanför Halmstad där hon spärrades in, torterades och våldtogs i ett källarutrymme.

ARTIKELN HANDLAR OM