Joni, 4, blev slagen av pojke – sjukhuset: ”Han måste gilla dig”

Publicerad 2015-10-13

”Det är inte så man visar att man gillar någon”

Joni blev slagen i ansiktet med en tekanna av en pojke på sin förskola. När mamma Merritt Smith tog Joni till sjukhuset och förklarade vad som hänt fick de ett chockerande svar. Nu hyllas mamma Merritts svar på Facebook, skriver CBS News.

Det var till ett sjukhus i Columbus i den amerikanska delstaten Ohio som incidenten ägde rum. Efter att Merritt förklarat för sjukhuset vad som hänt fick hon och fyraåriga dottern Joni svaret ”han måste verkligen gilla dig”. En kommentar som fick Merritt att skriva ett Facebookinlägg.

”Jag tänker inte tillåta det”

I inlägget skriver Merritt om hur hon inte uppfostrar sin dotter att tro att pojkar som gillar en slår dem.

”Det receptionisten sa bygger på idén om att någon som gillar dig kan skada dig. Det sätter tonen för vad som är acceptabelt beteende. Men min dotter vet att det inte är så man visar att man tycker om någon. Jag tänker inte tillåta att det budskapet förs vidare.”

Inlägget skrevs i förra veckan och har delats över 34 000 gånger.

Sjukhuset: ”Det ska inte hända igen”

Sjukhuset har bett om ursäkt efter händelsen och talat med den anställde som fällde kommentaren. Merritt uppskattar gesten och vill inte att den anställde förlorar sitt jobb.

– Det handlar om att vuxna ska skapa en kultur där vi visar hur ett hälsosamt förhållande ska se ut, säger hon till CBS News..

Läs hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln