Ryska polisen varnar för farliga selfies

Tiotals uppges ha dött när de poserade.

Efter en våg av selfie-relaterade skador och till och med dödsfall har ryska polisen gått ut med en informationskampanj.

– Jakten efter ett högt antal "likes" kan leda till döden, säger Jelena Aleksejeva på inrikesministeriet till nyhetsbyrån AFP.

Hittills i år har tio personer dött och 100 personer skadat sig i Ryssland när de försökt ta bilder på sig själva, så kallade selfies.

På tisdagen rullade därför polisen ut en kampanj för att ta säkrare selfies, uppger nyhetsbyrån AFP. Bland annat genom "förbudsskyltar" mot att ta selfies framför tåg eller uppe i telefonmaster.

Sprängdes av handgranat

Bakgrunden är flera fall den senaste tiden. Bland annat sprängdes två unga killar i luften sedan de poserade med en handgranat utan sprint. En annan man dog sedan han trampat på en strömförande ledning på en järnvägsbro.

– Tyvärr har vi märkt att antalet olyckor orsakade av de som älskar självporträtt stadigt ökar, säger Jelena Aleksejeva på inrikesministeriet till AFP.

"Jakten på likes kan leda till döden"

Nu hoppas ryska myndigheter att kampanjen ska leda till en ökad medvetenhet om riskerna med att ta "coola" selfies.

– Innan en selfie borde alla tänka på att jakten efter ett högt antal "likes" kan leda till döden och den sista extrema bilden kan visa sig vara postum, säger Aleksejeva till AFP.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN